13 [APR 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 13 aprilie 2017

Poliţiştii şi procurorii anchetează un posibil caz 'Balena Albastră' la Lopătari

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2686 vizualizari 0 comentarii

Anchete la Liceul Tehnologic din localitatea Lopătari după ce procurorii ar fi depistat schimburi de mesaje între doi elevi, prin care unul dintre ei încerca să coopteze un alt adolescent să intre în periculosul joc Balena Albastră. 
Cercetările la nivelul şcolii au fost demarate după ce, doi elevi, unul de clasa a opta iar celălalt de clasa a noua, ar fi fost interceptaţi de procurori că ar juca Balena Albastră. Adolescenţii au fost ridicaţi miercuri de către anchetatori, care le-au luat inclusiv telefoanele şi lapopurile de unde urmează să extragă toate mesaje şi conversaţiile purtate pe acest subiect.  Însoţiţi de părinţi, copiii au fost duşi la audieri de unde au revenit seara.  Informaţiile despre acest caz, destul de puţine la acest moment, arată că anchetatorii ar fi depistat schimburi de mesaje între doi elevi, care învaţă în aceeaşi şcoală, la Liceul Tehnologic din Lopătari. Există date conform cărora elevul de clasa a opta ar fi încercat să-l coopteze în teribilul joc pe elevul de clasa a noua.  Surse de presă spun că îndemnul era ca elevul de a noua să şi traseze cu lama pe braţ conturul balenei albastre. Dincolo de ancheta procurorilor, Inspectoratul Şcolar a demarat propriile cercetări. Directorul Liceului din Lopătari are misiunea de a întocmi o notă explicativă despre cele întîmplate la şcoală, în jurul acestui periculos jos. Directorul şcolii, Florinel Albu, spune însă că nici unul dintre cei doi copii nu şi ar fi provocat răni pe corp, însă dezvăluie că ambii adoloescenţi au fost ridicaţi şi duşi ieri la audieri, existînd suspiciunea că ar juca acest teribil joc: “Este pur şi simplu un zvon care, cel puţin nouă nu ni s-a confirmat. Ştiu că au fost copiii ridicaţi, fără să fie anunţată conducerea şcolii, iar copiii au revenit ai la cursuri”.
 
Inspectoratul Școlar și conducerea liceului au demarat propriile anchete, pentru a stabili cum a intrat primul dintre elevi în acest joc. “Pe data de 12 aprilie la ora 8 şi 14 minute, un lucrător de poliţie de la Crimă Organizată şi 2 jandarmi, însoţiţi de un agent al Poliţiei Locale au contactat conducerea şcolii şi chemat la audieri pe un elev de clasa a IX-a, la sediul Poliţiei judeţene Buzău. Tot în aceeaşi dimineaţă, directorului I s-a comunicat că un alt elev de clasa a VIII-a a fost chemat la Poliţia judeţeană pentru acelaşi tip de audieri. Se pare că audierile au fost legate de utilizarea jocului Balena albastră de către aceşti copii”, a declarat Daniela Palcă, inspector general adjunct al IŞJ Buzău. Pe de altă parte, directorul liceului susţine că inclusiv zilele trecute s au purtat discuţii cu elevii pentru a nu ajunge să cadă victime temutului joc balena albastră: “Despre jocul Balena Albastră au fost prelucraţi prin intermediul diriginţilor, ca nu cumva să devină victime.
Ştiu că undeva, în jurul datei de 25 martie a fost prelucrată”.  Jocul Balena Albastră, extrem de periculos, este promovat pe rețelele de socializare de comunități care încurajează sinuciderea.


Etichete: Albastră |  anchetează |  Balena |  Lopătari |  Poliţiştii |  posibil |  procurorii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU