07 [FEB 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 07 februarie 2017

Poliţiştii locali, concediaţi a doua oară

Elena Petre alte articole de Elena Petre
3 voturi 6522 vizualizari 25 comentarii redactie@focustv.ro

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a obţinut o victorie în încercarea de a disponibiliza cei peste 300 de poliţişti locali, care ar fi fost angajaţi ilegal. Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, edilul-şef anunţă că Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a aprobat noua organigramă a Poliţiei Locale, după ce aceasta a fost transformată într-o structură de sine stătătoare, cu personalitate juridică.

Potrivit primarului Buzăului, noua oranigramă urmează să ajungă pe masa autorităţilor locale şi imediat după aceea se va trece la disponibilizări.

"Avem aprobată, urmează să ne vină noua organigramă avizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici prin care o să reuşim să disponibilizăm în sfîrşit cei peste 300 de poliţişti locali, făcînd astfel o economie lunară de vreo 300 de mii de euro", a transmis Constantin Toma. De partea cealaltă, poliţiştii locali spun că vor merge mai departe, chiar şi în justiţie, pentru a-şi păstra locurile de muncă. În plus, ei spun că noua organigramă nu va putea fi pusă în aplicare atît timp cît este în desfăşurare un nou proces între poliţiştii locali şi autorităţi.

"Noi am făcut demersuri la Bucureşti, pentru că în timpul procesului nu poate să facă o altă organigramă, să dea oamenii afară. Noi avem proces cu Primăria Buzău pe 13.02 pe această temă, pentru anulare, dosarul e la Tribunalul Buzău de pe data de 6.01.2017. Vedem pe parcurs, luăm legătura cu doamna avocat să vedem ce putem face, să ne adresăm instanţei pentru un nou dosar", a declarat liderul de sindicat al poliţiştilor locali din Buzău, Vasile Ene.
  
Procese pe rol

Reamintim, după un raport al Curţii de Conturi care arăta că peste 300 de poliţişti locali au fost angajaţi ilegal, autorităţile buzoiene au decis disponibilizarea lor. Rămaşi fără locuri de muncă, oamenii legii s-au adresat justiţiei, care le-a dat dreptate şi a dispus suspendarea noii organigrame a Primăriei Buzău din care fuseseră eliminate posturile lor. Sentinţa Tribunalului Buzău a fost atacă cu recurs de Primăria Buzău, iar procesul continuă la Curtea de Apel Ploieşti. Un alt proces se află pe rolul Tribunalului Buzău. Poliţiştii locali au atacat în instanţă decizia autorităţilor locale de a transforma Poliţia Locală într-o structură de sine stătătoare, cu propria organigramă.Etichete: concediati |  locali |  Politistii
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

gogubelea
07 februarie 2017
Ce nu spune nea Tomita...firmele de paza costa mai mult decat politisti locali....depinde cine sunt patronii la firmele de paza
Pixelu de veghe
07 februarie 2017
Firmele de pază au încheiat contracte cu școlile care sunt finanțate de Ministerul Educației, n-au încheiat contracte cu primăria. Voi sublinia acest aspect de fiecare dată când se încearcă intoxicarea societății cu neadevăruri. Mai răsfirați băieți că se văd epoleții!
pixelul albatru
07 februarie 2017
Gresit! Municipul Buzau asigura bugetul unitatilor de invatamant !
Pixelu atent
07 februarie 2017
Te contrazice gogubelea mai jos. Partea întâi. Partea a doua este intoxicare.
gogubelea
07 februarie 2017
Am fost ordonator de credirte intr-o primarie,ani de zile...bani sunt din TVA pentru invatamant...deci cu destinatie speciala......primaria aloca fondurile la scoli(centre de executie bugetara).....in fond banii nu sunt din fondurile propii ale primariei...ce face nea Tomita este doar o propaganda ieftina....primaria nu cheltuieste un leu pentru scoli...o face guvernul Romaniei
Pixelu vigilent
07 februarie 2017
Primăria plătește polițiștii comunitari ilegal angajați care erau folosiți pentru paza școlilor. Mai răsfirați Gogule ...
Pixelu calm
07 februarie 2017
N-am niciun dubiu. Toma+Consiliul local își vor impune voința. Buni, răi, sunt reprezentanții legitimi ai comunității.
Salariatu'
07 februarie 2017
"disponibilizăm în sfîrşit cei peste 300 de poliţişti locali, făcînd astfel o economie lunară de vreo 300 de mii de euro" - adica 1 000 euro/politist !!!!!!!!!! Asa salariu mare are un politist local?
Ginel
07 februarie 2017
Un paznic-politist local castiga peste 2.000 lei/luna net, deci brut vreo 2.800 lei/luna. La acestea se adauga cheltuielile cu asigurarea uniformei si a dotarilor individuale.
Patronu
07 februarie 2017
Raspuns pentru domnul Salariatu : la un salariu net de 2000 lei , spre exemplu, cas-eul si impozitele aferente sunt aproximativ egale, deci , la un brut de 1000 euro netul reprezinta jumatate iar darile cealalta jumatate.
Oarecare
07 februarie 2017
Felicitări domnului primar. Așteptăm și alte vești bune
iulian
07 februarie 2017
si noi te asteptam sa iti rupem pulanele pe spinare
Buzoianul
07 februarie 2017
Banii pentru plata pazei scolilor vin de la Ministerul Educatiei Nationale. Primaria primea banii de la MEN si platea politistii locali. Acum plateste firmele de paza ale prietenilor de familie si partid. In plus, salariul unui politist local de l paza unitati scolare era intre 1.100 - 1.300 lei. Sumele vehiculate sunt false. Referitor la cheltuielile cu tinuta, in ultinii patru ani nu au primit nici macar 10% din echipamentul pe care ar fi trebuit sa il primeasca. Concluzia o trageti voi, cei cu capul pe umeri.
Pixelu zelos
07 februarie 2017
"Primaria primea banii de la MEN si platea politistii locali. " Vorba lu' Parizianu: Pă ce te bazezi? Voi aveți toate țiglele pe casă?Mai răsfirați ...
Buzoianul
07 februarie 2017
Legea Educației Naționale prevede trei tipuri de finanțări: 1. Finanțarea de bază, sau banii pe care statul îi acordă, din bugetul țării, pentru fiecare elev din România. Principiul este ,,banii urmăresc elevul”, așadar finanțarea este per capita. Pentru fiecare elev o scoala primeste pentru fiecare elev 3000 lei - pentru salarii și contribuții salariale, cheltuielile cu formarea și evaluarea profesorilor, evaluarea elevilor, utilități, pază, întreținere și materiale 2. Finanțarea complementară - cuprinde suma pe care consiliul local o alocă pentru investițiile majore din școală, pentru burse școlare, pentru decontarea navetei profesorilor și elevilor. 3. Finanțarea suplimentară - pe care o acordă Ministerul în principal pentru premii, concursuri, examene naționale.
Pixelu chiar el
08 februarie 2017
Așa, și! De unde până unde deduci tu că banii destinați pazei de către MEN erau virați către primărie iar aceasta asigura paza cu polițiștii locali? MEN dă primăriei bani din buzunarul de la spate, precum Jiji? Prezintă un act oficial în acest sens (o hotărâre de guvern, un protocol sau uatevă) dacă vrei să fi credibil, iar dacă se dovedește că ai avea dreptate promit că nu voi mai comenta nimic legat de acest subiect.
Ginel
08 februarie 2017
Pai daca era asa de mic salariul de ce nu au acceptat sa lucreze la firmele de paza unde se castiga peste 1.100 lei net/luna? Totusi, minti cu nerusinare: un local-paznic castiga peste 2.000 lei net/luna, iar cei ce vechime luau aproape 3.000 lei net/luna. Avenue salarii mai mari decat cadrele didactice si nu faceau nimic. Dupa o noapte la serviciu plecau acasa ma odihniti decat au venit, iar unii aveau si alte ocupatii. Un paznic-local, cu studii superioare, primea un spor de 200 lei net/luna pentru acest lucru. Era normal, ca sa fi paznic ai nevoie de studii superioare?
Buzoianul
08 februarie 2017
Da-mi o adresa de email si iti trimit un scan de fluturas. Imi pare rau ca nu pot posta aici pe site. Ar fi vazut toata lumea. Cat despre fluxul banilor ii rog pe cei cu gura mare si foarte agresivi in scris sa faca un minim efort si sa citeasca Legea Educatiei Nationale. Din auzite de la unul si de la altul ... Toma minte si spune doar o parte a adevarului, doar partea ce ii convine si care il avantajeaza. A mai spus ca cel mai mic salariu al unui politist local de la paza unitati scolare este de 3.000 lei net. Sa prezinte dovezi. Politistii locali pot demonstra ca el minte. Poate el sa demonstreze ca nu a mintit? Iti spun ca nu o va face niciodata pentru ca nu poate. Cat despre firmele de paza, acolo se incalca in mod permanent legislatia muncii privind numarul de ore de munca intr-o luna, media fiind de 230-240 ore lunar, fata de 168 ore/luna conform legii. Si ca sa scriu in continuare in acelasi registru cu voi, abia astept sa Toma taie subventia pentru caldura, sa vad cat de mult se vor bucura buzoienii sa plateasca 450 lei/gigacalorie in loc de 185 lei cat platesc acum. Am terminat. Toate cele bune si va dorec sa va bucurati cat mai mult de maretele impliniri promise de marele primar Toma! (adica deloc, pentru ca nu veti avea pentru ce).
Pixelu împăciuitor
08 februarie 2017
Lasă badigarde, că-ți găsești altundeva un giob. Un șut în partea dorsală uneori este un pas înainte.
Buzoianul
08 februarie 2017
Dragule, chiar imi este mila de tine. Tot ce am spus despre problema politiei locale nu are legatura cu mine si nici cu familia mea. Am o cunostinta care este politist local, ulterior am CITIT si am INTELES despre ce este vorba. Cat despre tine, se pare ca nici macar nu ai primit diploma de absolvire a patru clase (poate ti-a fost ofetita dar te situezi sub nivelul descris de ea). Speram ca ia inteles tot ce ai citit din ceea ce am scris. Se pare ca nu. Eu nu am jignit pe nimeni, aici fiind si tu inclus. Chiar daca o meriti, nu o voi face. Sper totusi ca stii macar ce inseamna pixel, "nickname"-ul pe care l-ai ales. Iti doresc mult succes in continuare in a plati gigacaloria la 485 lei (am gresit in postul anterior cand am spus 450) in loc de 185. Asa cum am spus si in posturile anterioare, Toma are succes spunind minciuni sau doar o parte a problemei, cea care il avantajeaza. Problema cea mai mare este faptul ca sunt multi ca tine care chiar il cred si iau de bun tot ce spune. Cam atat. Sa ne feresca Dumnezea sa isi duca Toma mandatul de primar pana la sfarsit in 2020!!!
Pixelu 4 clase cu toate că preferam 4 case
09 februarie 2017
Înțeleptule, filantropule, milosule, luminează-mă și pe mine! În baza cărui act normativ Ministerul Educației Naționale virează bani Primăriei Buzău ca să plătească proprii angajați (polițiștii locali) pentru ca aceștia să păzească unitățile de învățământ? Convinge-mă că Toma minte. Este suficient un link. Scoate-mă din propria ignoranța. Plizzzz ...
Pixelu masochist
09 februarie 2017
Abia aștept să se facă gigacaloria 485 Lei. Doamne-ajută! Abia aștept ca ADI 2008 să fie preluată de francezii de la Apa Nova și să plătim metrul cub de apă 15 Lei, abia aștept să devenim chiriași în propriile apartamente. Poate atunci, dar nu sunt foarte sigur, vă veți da seama că suntem doar niște bieți salahori ai multinaționalelor intr-o colonie încă denumită România. N-aveți niciun motiv să credeți ce vă spun dar măcar ascultați ce spun cei 82 de academicieni români care fac apel la dumneavoastră. Nu cred că respectivii au doar 4 clase, precum am eu.
Buzoianul
08 februarie 2017
Eu nu mint despre salariu. Pot demonstra cu documente. Tu poti? Sigur ca nu. Si atunci cine este cel prin pana peste cap de nerusinare, eu care pot demonstra sau tu care vorbesti din auzite?
Pixelu uluit
08 februarie 2017
N-am zis absolut nimic despre salarii. Reacția ta este din categoria: "Tu vorbești, care-ai omorât negrii!"
Pixelul foarte calm
07 februarie 2017
Vad ca Toma anunța victorii fara lupta! Daca nici de data asta nu-i iese,cam consuma aerul degeaba la primărie! Si pana acum tot inutil a fost dar nu poate si nu vrea sa recunoască! Lipsa calităților necesare acestei funcții își spune cuvântul!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU