27 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 27 martie 2020

Polițiștii locali, comis-voiajori pentru secretarul Primăriei. Unde au fost trimiși

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
3 voturi 2965 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

În plină pandemie de coronavirus, când pe străzi e nevoie mai mult decât oricând de oameni în uniformă, care să supravegheze dacă legea e respectată, la Buzău, polițiștii locali sunt folosiți de autoritățile locale pentru chestiuni mărunte, care nu au prioritate în contextul crizei istorice, pe care o trăim. Chestiuni, care puteau fi amânate fără probleme în condițiile în care România este în stare de urgență, iar tot ceea ce contează în acest moment sunt siguranța și sănătatea populației.

          Luni, la Buzău, este programată o ședință a Consiliului Local Municipal, în care se va vota numirea unor membri în consiliile de administrație ale societăților Primăriei sau ale unor școli.  Sunt proiecte, care nu sunt deloc stringente în condițiile în care România e în stare de urgență, oamenii se îmbolnăvesc pe capete, spitalele se închid, iar singura speranță a populației este ca autoritățile să pună umărul la prevenirea unei situații și mai grave de atât. Oamenii nu sunt interesați în acest moment de ce se întâmplă cu consiliile de administrație ale diverselor societăți, ci vor să știe că autoritățile luptă pentru siguranța lor și a medicilor, care  încearcă să țină piept coronavirusului, tratându-i pe bolnavi, de multe ori cu mâinile goale.

La Buzău, însă, agenții comunitari, în loc să fie pe străzi pentru descurajarea celor care nu respectă legea și ies din case, sunt trimiși de Primărie să plimbe plicuri. Mai exact, agenții comunitari au fost trimiși de Primărie din ușă în ușă, pentru a înmâna plicurile cu buletinele de vot celor peste 20 de consilieri municipali, astfel încât aceștia să-și poată exercita  de acasă votul secret pentru mai multe proiecte de hotărâri ce urmează să fie  supuse aprobării în ședința de luni.  

      „ Votul secret mi l-am exprimat de miercuri, am fost contactați de către un polițist local – lucru care, mie, nu mi s-a părut deloc în regulă – dar acest polițist local, trimis de către cineva din Primărie – cred că secretarul – a avut un plic, în plicul acela erau proiectele, care au reprezentat votul secret. Ne-am exprimat votul secret, am pus proiectele din nou în plic și plicul l-a luat polițistul local. Nu știu dacă asta e cea mai corectă modalitate, dar așa s-a întâmplat a declarat consilierul municipal, Ion Barbu.

Polițiștii locali ar fi ajuns la casele aleșilor locali miercuri în jurul prânzului astfel că, ieri, plicurile cu voturile au ajuns deja la comisiile de validare a voturilor. Deși nu pot spune dacă această metodă de transmitere a buletinelor de vot este una normală, aleșii locali recunosc că ar fi fost mai multe variante luate în calcul însă, în final, aceasta ar fi fost stabilită de secretarul Primăriei, Eduard Pistol.

 La mine a sosit un singur polițist local, a sigilat plicul în fața mea și l-a transmis către comisia de numărare a voturilor. Nici nu știu ce să spun. Dată fiind starea asta de urgență, vă dați seama că au fost luate în discuție mai multe variante. Deci, probabil, aceasta a fost cea mai bună variantă dintre toate ” a declarat consilierul George Vlad.

Contactat pentru a explica de ce a ales această metodă de transmitere a buletinelor de vot și mai ales de ce în plină criză polițiștii locali nu sunt în stradă, să vegheze la respectarea regulilor cu privire la restricțiile de circulație, secretarul Primăriei, Eduard Pistol, a declarat că totul s-a desfășurat conform legii. Nu a mai răspuns, însă, și la următoarea întrebare: de ce e nevoie acum de aprobarea unor proiecte, precum numirea unor persoane în diverse consilii de administrație ale unor societăți, care oricum nu funcționează în aceste vremuri, mai ales că legea permitea amânarea lor? 

 De menționat, că ședința Consiliului Local Buzău va avea loc luni, pe 30 martie, iar pe ordinea de zi sunt 28 de proiecte. Dintre acestea, trei vizează desemnarea unor membri în mai multe comisii, pentru acestea legea prevăzând ca votul să fie secret.

          Va fi prima ședință a consilierilor municipali buzoieni, de la distanță, prin mijloace tehnice.

 Etichete: comis |  locali |  pentru |  Polițiștii |  Primăriei |  secretarul |  trimiși |  voiajori
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU