BREAKING NEWS Buzau
14 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Joi, 14 mai 2020

Alertă! Asistent din policlinica Titulescu, confirmat Covid-19. Cabintele medicale, închise 7 zile

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2669 vizualizari 0 comentarii

Policlinica Nicolae Titulescu din Buzău rămâne închisă pentru 7 zile, după ce un alt cadru medical a fost confirmat cu infecție cu coronavirus. Este vorba despre un asistent de la Ortopedie care a fost depistat pozitiv după ce miercuri medicii epidemiologi au recoltat probe de la tot personalul unității medicale. Testarea în masă a cadrelor medicale din cea mai mare policlinică din Buzău s-a impus după ce singurul neurolog care lucrează aici a fost depistat, întâmplător, cu COVID 19. Încă mai sunt teste ale căror rezultate nu se știu încă.  

Urmare a confirmării celui de-al doilea cadru medical, purtător de coronavirus, autoritățile de sănătate publică din Buzău au decis închiderea pentru o săptămână a Policlinicii Nicolae Titulescu. În acest interval de 7 zile, întreg personalul unității medicale va fi retestat, cel mai probabil, în cursul zilei de luni. În funcție de rezultatele acestor teste, autoritățile vor decide ce se va întâmpla după cele 7 zile anunțate joi.  La acest moment, echipele din laboratorul în care se efectuează testele PCR mai au în lucru, din totalul probelor recoltate miercuri de la personalul din policlinică, un număr de 14 teste. Oricum ar ieși ele, faptul că un al doilea cadru medical este infectat determină autoritățile să mențină închisă  policlinica pentru 7 zile.  

Pe de altă parte, un alt caz de infecție cu coronavirus s-a înregistrat joi  la un bărbat de 30 de ani din focarul de la Râmnicelu. Bărbatul a fost preluat cu salvarea de acasă, după ce a început să prezinte semne de boală, a fost dus în containerul izolator de la Secția de Boli Infecțioase, iar rezultatul testului a arătat că este contaminat și a fost dus la spital.  

Județul Buzău numără joi  97 de cazuri de infecție cu coronavirus. La spitalul unde sunt tratați acești bolnavi sunt în prezent 57 de pacienți, după ce au fost duși doi, respectiv asistentul medical și bărbatul din Râmnicelu, și au fost externați doi buzoieni, care au trecut prin boală și au fost declarați vindecați. Etichete: închisă |  cadru |  celui |  confirmarea |  coronavirus |  doilea |  medical |  Policlinica |  Titulescu
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU