BREAKING NEWS Buzau
13 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 13 mai 2020

Policlinica Nicolae Titulescu, ÎNCHISĂ până când vin rezultatele testelor pentru coronavirus de la toți angajații!

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2399 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Policlinica Nicolae Titulescu rămâne închisă. Unitatea va avea ușile închise până când vor fi gata rezultatele testelor prelevate de medicii epidemiologi de la personalul policlinicii din cartierul 23 august. Între timp, în toate spațiile obiectivului va fi făcută dezinfecție temeinică, prin intermediul unei firme autorizate.
Toate aceste măsuri au fost dispuse după ce medicul  neurolog Dorina Murgociu, singurul medic cu o astfel de specializare care activează în Policlinica Nicolae Titulescu, din municipiul Buzău, a fost depistat cu coronavirus. Doctorița și soțul său, ambii confirmați cu coronavirus, au fost internați la Spitalul Municipal din Rm. Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Cei doi soți au fost testați  pentru depistarea coronavirusului în momentul în care se pregăteau să fie supuși unor intervenții chirugicale, procedura fiind ca orice pacient care face o operație, în această perioadă, să fie testat pentru coronavirus, înainte.
“  În data de 12 mai am înregistrat primul caz de îmbolnăvire în rândul personalului medical care își desfășoară activitatea în Policlinica Nicolae Titulescu. O persoană asimptomatică, având nevoie de rezultatul acestui test pentru a se investiga din alte puncte de vedere la o clinică din București, a solicitat la noi efectuarea acestui test pe care l-am făcut, l-am dovedit pozitiv. S-a luat atitudinea imediată de izolare în Spitalul Rm. Sărat al acestei persoane și, pentru că își desfășura activitatea în acest sector de risc, miercuri, am recurs la investigarea întregului personal din cadrul acestui obiectiv.„ a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei din cadrul DSP Buzău.

Confirmarea primului caz de coronavirus în sistemul medical buzoian a declanșat o amplă anchetă la nivelul Policlinicii Nicolae Titulescu.  Astăzi, unitatea a fost închisă. Pe de o parte s-a făcut dezinfecție, pe de altă parte au fost prelevate teste de la toți  angajații.
“   Mâine, cel mai târziu poimâine, în funcție de capacitatea laboratorului de a ne procesa testele recoltate, având în vedere că nu sunt doar ele, ci sunt și alte urgențe,  vom lua atitudine. În funcție de rezultatele testelor, vom decide ce se va întâmpla cu această unitate medicală mai departe ”, a adăugat medicul Carmen Scîntei.

Deocamdată, autoritățile de sănătate publică din Buzău nu au anunțat numărul exact al probelor prelevate miercuri de la personalul din Policlinica Nicolae Titulescu, menționând doar că a fost testat întreg personalul. Pe de altă parte, nu se știe nici numărul exact al pacienților care au ajuns în ultimele săptămâni în cabinetul medicului neurolog și care ar fi putut contracta noul coronavirus. În cabinetul medicului Dorina Murgociu ajungeau atât persoane care aveau nevoie de un consult de specialitate, cât și buzoieni care solicitau avizarea unor fișe medicale sau avize necesare pentru persoanele încadrate cu un anumit grad de handicap.Etichete: angajații |  ÎNCHISĂ |  coronavirus |  pentru |  Policlinica |  rezultatele |  testelor |  Titulescu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU