30 [IUN 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 30 iunie 2014

Poezia, surpriza de la prima probă scrisă. Uite ce reacţii au avut candidaţii! (video)

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1181 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Poezia, surpriza de la prima probă scrisă

Examenul maturităţii a ajuns la probele de foc, luni luând startul probele scrise. Prima probă, cea la Limba şi literatura română a venit cu surprize pentru candidaţi, care nu se aşteptau ca Eminescu să fie subiect de bacalaureat. Toţi cei care au absolvit un profil real au dat piept cu Eminescu, în timp ce colegii lor care au studiat la profilul uman au avut, la alegere, unul dintre poeţii Nichita Stănescu, Ion Barbu sau Tudor Arghezi. Mulţi candidaţi au fost bulversaţi de subiecte şi rezervaţi în privinţa modului în care le vor fi notate lucrările.

 

Prima probă scrisă a bacalaureatului a adus şi primele eliminări din examen. Trei candidaţi care au încercat să trişeze, cu fiţuica ori cu telefonul mobil în buzunar, au fost scoşi din săli şi nu mai au voie să se prezinte la examen până în 2016. Alţi 120 de candidaţi au ratat examenul pentru că au lipsit la proba de astăzi.

 

Candidaţii rămaşi în concurs vor susţine miercuri cea de-a doua probă scrisă, cea obligatorie a profilului, iar vineri bacalaureatul se încheie cu proba la alegere. Primele rezultate vor fi făcute publice pe 7 iulie, zi în care nemulţumiţii pot contesta notele.  

 

Vinerea viitoare vor fi afişate rezultatele finale ale primei sesiuni a bacalaureatului din acest an.

 

 Etichete: Eminescu |  poezie |  romana |  subiect |  bacalaureat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU