18 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 18 iulie 2019

Podul s-a prăbușit, banii nu mai vin

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1617 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

A trecut aproape o lună de când autoritățile buzoiene au cerut sprijin Guvernului pentru reabilitarea unor poduri intens circulate din municipiul reședință de județ, dar până acum niciun semn de la Centru. Abia în circa două săptămâni ar urma ca Executivul să ia în discuție solicitarea autorităților din Buzău și să decidă dacă și ce sumă alocă pentru podurile extrem de șubrede.
La sfârșitul lunii iunie, la scurt timp după ce balustrada din beton a podului Marghiloman din municipiul Buzău s-a prăbușit pe carosabil, o comisie de experți a analizat în amănunt situația acestui obiectiv, dar și alte poduri degradate vizibil în ultima vreme. S-a ajuns la concluzia că atât podul Marghiloman, cât și cel de la Metalurgica au nevoie de reparații urgente. Cum însă administratorul obiectivelor, Primăria Buzău, nu are banii necesari, s-a apelat la ajutorul Guvernului. O sumă de 7,5 milioane de lei din fondul de intervenții al Executivului a fost solicitată de autoritățile buzoiene încă de la finele lunii iunie. Timpul a trecut, Guvernul nu a luat nicio decizie. 
„Nu s-a discutat în nicio ședință de Guvern despre aceste calamități, despre sumele care vor fi alocate din Fondul de Intervenții aflat la dispoziția Guvernului, dar avem promisiuni că în următoarele două săptămâni acest lucru va fi făcut. Nu știu dacă vor fi aprobate, într-adevăr, toate sumele cerute de către noi prin Comitetul Județean de Situații de Urgență, vom vedea și acest lucru.”, a declarat prefectul de Buzău, Carmen Ichim.

În timp ce Guvernul întârzie să trimită banii la Buzău, riscul de degradare a podurilor din municipiul Buzău crește cu fiecare ploaie.  Într-o situație critică sunt podurile Marghiloman și Metalurgica. Toate aceste obiective strategice în asigurarea legăturilor rutiere și ferovioare ale Buzăului cu județele vecine sunt într-un stadiu avansat de degradare. Toate expertizele realizate au arătat că este nevoie de reparații capitale urgente. Situația era cunoscută de ceva vreme însă problemele s-au acutizat odată cu prăbușirea unei bucăți de beton din podul Marghiloman. Etichete: banii |  Podul |  prăbușit
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU