17 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 17 octombrie 2019

PNL, între campania electorală și guvernare

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
3 voturi 2897 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Liberalii buzoieni au ieșit la atac. Aflați în campanie electorală, reprezentanții Partidului Național Liberal își concentrează atenția pe două direcții, respectiv desfășurarea unei campanii electorale cât mai convingătoare la finalul căreia să iasă învingători iar Klaus Iohannis să câ
știge cel de-al doilea mandat de președinte, precum și pregătirile pentru intrarea la guvernare. 

La Buzău, campania electriorală a început cu dreptul. Echipele sunt zilnic pe teren, merg din casă în casă pentru a-i informa cât mai bine pe alegători despre ce îi așteaptă dacă vor vota candidatul PNL în cursa pentru prezidențiale. 
Liberalii sunt implicați în campanie, dar sunt cu ochii și urechile și pe ce se întâmplă la București unde liderul partidului, Ludovic Orban, trebuie să formeze Guvernul. 
 „A fost nominalizat viitorul premier și de la momentul desemnării domnul Ludovic Orban poartă discuții cu toate formațiunile politice care au susținut moțiunea pentru ca viitorul Guvern să poată trece prin Parlament după întrunirea numărului de voturi necesare. O să avem un Guvern al PNL sau împreună cu alte formațiuni care își doresc să intre la guvernare. Cu fiecare zi în care PSD și Dăncilă rămân la Palatul Victoria face foarte mult rău românilor și lucrul acesta ar trebui să se termine cât mai repede și partidele care au susținut moțiunea să susțină și noul guvern astfel încât guvernul PSD să plece și să intrăm într-o guvernare normală. De prea mult timp România nu este guvernată. Sunt ministere fără miniștri, nu sunt nici măcar interimari, trebuie să construim bugetul pentru anul viitor, rectificarea pentru acest an și multe alte probleme”,a declarat joi, într-o conferință de presă, deputatul Cristi Romanescu, lider al PNL Buzău.  
Totodată, liberalii se declară pregătiți să preia în orice moment guvernarea și sunt de părere că alegerile anticipate reprezintă soluția ideală pentru România.
„PNL așa cum și-a propus va avea o guvernare transparenta și noi credem că am înțeles semnalul românilor și după ce am stat trei ani în opoziție cam știm ce vor. Sunt multe lucruri de făcut acolo și nu știm dacă vom reuși într-un mandat atât de scurt pentru că nu e timp suficient dar nu ne dăm la o parte de la o astfel de muncă”, a mai spus  Romanescu.
Premierul desemnat Ludovic Orban a început negocierile cu partidele parlamentare pentru a obține susținerea la votul de învestitură. Liberalii propun o variantă de Guvern redusă, cu un număr de cel mult 16 ministere.Etichete: între |  campania |  electorală |  guvernare
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU