29 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 29 aprilie 2014

Ploile întârzie campania agricolă

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1265 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro
Ploile întârzie campania agricolă

Chiar dacă zăpada şi ploile au venit ca o mană cerească pentru agricultură, salvând-o de la secetă, precipitaţiile din ultima vreme au dat peste cap lucrările de primăvară, care sunt deja întârziate.


A plouat cu nemiluita în ultima vreme, ceea ce a dus la o adevărată explozie de vegetaţie peste tot, inclusiv pe câmp. Culturile înfiinţate în toamnă cresc văzând cu ochii, dar agricultorii deja încep să se teamă că recoltele le vor fi date peste cap dacă vremea o mai ţine aşa. În multe zone din judeţ apa bălteşte pe câmp. Plantele nu sunt afectate de apa în exces, însă agricultorii nu pot merge la câmp să facă lucrările necesare în această perioadă. Acum trebuie realizate neapărat fertilizările, dar mai ales erbicidările.


Daniela Stan, purtător de cuvânt la Direcţia Agricolă: „S-a îngreunat activitate legată de semănat, de ierbicidat. Culturile din toamnă s-ar putea ca o parte din ele să rămînă neierbicidate pentru că faza de vegetaţie este destul de avansată şi plus că precipitaţiile, care în continuare, până când apa se va scurge în sol, n-o să permită ca utilajele să intre pe cultură


Nici înfiinţarea culturilor de primăvară nu e în grafic. Fermierii aşteaptă veşti bune de la meteorologi ca să poată intra în câmp cu utilajele. Cam 30 000 de hectare aşteaptă să fie cultivate cu porumb şi floarea-soarelui.


Pentru noul sezon, agricultorii buzoieni şi-au propus să cultive porumb pe 71.000 de hectare, 59.000 de hectare sunt programate să fie cultivate cu floarea-soarelui, iar pe alte 1.500 de hectare ar trebui cultivate leguminoase boabe.

 Etichete: agricultura |  camp |  fermieri |  ploi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU