12 [AUG 13] ACTUALITATE Buzau
Luni, 12 august 2013

Ploaie de stele, la noapte!

Radu Drăguţ alte articole de Radu Drăguţ
2 voturi 1528 vizualizari 0 comentarii radudragut@sansanews.ro
Perseide (2011)
foto: Observatorul Astronomic

Luna august aduce cu sine şi curentul de meteori Perseide, iar punctul maxim al fenomenului va avea loc în această seară, 12 august, între orele 18 şi 23:45, ora României. 

Ce se va vedea?

Urmarind bolta cereasca veți vedea stelele și Calea Lactee. Uneori o dâra luminoasa, ce va dura mai puțin de o secundă, se va vedea printre stele. În vechime parea că una din stelele de pe cer a căzut, de aici venind numele de "stea căzătoare". Desigur că stelele nu au cum sa cadă, de fapt ați observat o particulă foarte mică, sub 1 mm diametru, ce a intrat în atmosfera Pământului și la frecarea cu aerul a făcut ca acesta să emită lumină (ionizare), informează Observatorul Astronomic.

Cea mai buna perioadă de observare a meteorilor este după miezul nopții, înspre dimineață. Cel mai bun loc este la țară sau la munte, dar puteţi să îi obsevaţi şi de la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea chiar şi 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră, mai transmite Observatorul Astronomic.Etichete: meteori |  ploaie de stele |  perseide
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU