10 [AUG 13] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 10 august 2013

Plan de economii pentru Spitalul Judeţean Buzău

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1203 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

În cel mai mare spital al judeţului Buzău mai este doar un pas până la raţionalizarea consumului de apă menajeră, gaze şi electricitate. Şi medicamentele vor fi prescrise cu moderaţie. În plus, conducerea Spitalului Judeţean Buzău se gândeşte să înfiinţeze două secţii noi ale căror servicii să fie plătite parţial de pacienţi. Toate aceste măsuri vin să evite o criză în condiţiile în care bugetul unităţii spitaliceşti nu va mai fi suplimentat până la finele anului.
Mai exact, pentru a se încadra în buget până la sfârşitul anului, Spitalul Judeţean Buzău trebuie să îşi reducă cheltuielile şi, în acelaşi timp, să găsească soluţii proprii de finanţare. Consiliul de Administraţie al unităţii medicale a încercat, împreună cu reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică să pună la punct un plan de economii care s-ar putea numi şi plan de supravieţuire.

Spitalul Judetean Buzău are un buget de circa 40 de miliarde de lei vechi lunar, dar numai până în luna octombrie. Asta înseamnă că, în fiecare lună trebuie făcute economii pentru ca ultimele două luni din an să nu rămână descoperite. Soluţiile concrete ale planului de austeritate sunt aşteptate până pe 20 august. O măsură este reducerea consumului la utilităţi, dar şi la medicamente.

În plus, se caută o variantă de diversificare a serviciilor medicale astfel încât spitalul să încaseze şi bani pentru unele prestaţii. O variantă de lucru este înfiinţarea unei secţii pentru bolnavi cronici şi îngrijiri paliative. O astfel de secţie a mai existat doar la Spitalul Pârscov înainte ca acesta să fie desfiinţat.

Planul de economii pentru Spitalul Judeţean ar urma să fie definitivat la începutul săptămânii viitoare. 

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU