18h 40' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 23 iulie 2014

Pietoni zburati ca popicele!

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1327 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [18:40] 23 IUL 2014 ›
Pietonul rănit în accidentul de miercuri după-amiază are nevoie de o intervenţie chirurgicală imediată pentru refacerea braţului care i-a fost pur şi simplu spulberat în timpul impactului. 

Martorii au relatat că bărbatul de 42 de ani, locuitor al oraşului Pogoanele, mergea pe marginea şoselei când o maşină a intrat în depăşire, a acroşat vehiculul depşit după care a fost proiectată spre marginea carosabilului şi l-a lovit pe pieton. Victima accidentului rutier a fost transferată la un spital din Bucureşti unde medicii vor încerca să îi refacă braţul. 

În ultimele zilei au avut loc cel puţin trei accidente grae soldate cu decesul sau rănirea gravă a unor pietoni. 


UPDATE [17:18] 23 IUL 2014 ›
Un bărbat a fost acroşat miercuri după amiază, de un autoturism, pe DN 10, pe raza localităţii Lunca. Şoferul unui autovehicul s-a angajat într-o depăşire, iar când a revenit pe banda sa de mers a lovit un bărbat ce se afla pe marginea şoselei. Pietonul a fost rănit şi transportat la Spitalul Judeţean.


Pietonii, victime sigure

Statistici îngrijorătoare. Nu trece nici măcar o zi sau un week-end fără vreun accident rutier, la Buzău. Şi în multe dintre ele, victime sunt chiar pietonii. Fie din cauza vitezei excesive cu care circulă şoferii, fie din cauza neglijenţei pietonilor, poliţiştii contabilizează în fiecare sfârşit de săptămână cel puţin un eveniment soldat cu rănirea sau chiar decesul unor persoane. Nu mai departe de zilele trecute, un bărbat şi-a găsit sfârşitul, iar alţi trei buzoieni au fost răniţi, în urma accidentelor în care au fost implicaţi.

Un accident rutier mortal a fost înregistrat la Costeşti, duminică dimineaţă. Un bărbat în vârstă de 55 de ani mergea pe marginea şoselei. Ghinionul a făcut ca o şoferiţă care circula dinspre Buzău spre Urziceni să nu îl observe la timp. Aşa că bărbatul a fost acroşat de maşina condusă de buzoiancă. Lovitura a fost atât de dură încât medicii de pe ambulanţă sosiţi la locul accidentului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa pietonului.


Inspector Principal Cosmin Ichim de la Poliţia Rutieră Buzău
„Ne-am deplasat la faţa locului, ocazie cu care am constatat accidentarea unui pieton care se afla pe partea carosabilă de către un autoturism care se deplasa către Bucureşti. Din accident a rezultat decesul persoanei care se deplasa pe partea carosabilă. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul”

Un alt accident în care a fost implicat un pieton a avut loc sâmbătă, în municipiu, la interescţia Bulevardului 1 Decembrie cu Bulevardul Unirii. Un bărbat a fost lovit chiar pe trotuar de o maşină scăpată de sub control. Din fericire pietonul a scăpat cu viaţă. Însă şoferul vinovat de producerea accidentului nu a oprit să vadă ce s-a întâmplat cu bărbatul, ci a încercat să scape deşi în zonă erau mai mulţi martori. Nu a ajuns însă prea deprate, întrucât fusese observat de un echipaj al Jandarmeriei.

Căpitan Adrian Cristian,  purtător de cuvânt al Jandarmeriei Buzău
„Un echipaj de Jandarmerie aflat în serviciu de patrulare în municipiul Buzău a observat cum conducătorul unui autoturism a pierdut controlul volanului acroşând un pieton aflat pe trotuar. Imediat echipajul a pornit în urmărire, iar după o perioadă a fost interceptat şi scos din trafic.”

Şoferul fugar nu a opus rezistenţă în momentul în care a fost prins de jandarmi. El a fost predat agenţilor de la Poliţia Rutieră, care vor continua cercetările.
Etichete: accidente |  statistici |  victime |  pietoni
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU