13 [MAI 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 13 mai 2016

Peşte cu viermi în magazine din Râmnicu Sărat

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1939 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Peşte cu viermi în magazine din Râmnicu Sărat! Marfa infestată a ajuns în punctele comerciale din cele două oraşe după ce o firmă distribuitoare din Ilfov a importat din Spania 23 de tone de merluciu congelat, în cazul căruia analizele efectuate ulterior au indicat prezenţa unor larve ce provoacă boli grave. Marfa a ajuns peste tot în ţară, astfel că toate direcţiile sanitar veterinare au fost puse în alertă şi au început controale. Aşa s-au descoperit la Râmnicu Sărat 2 magazine care se aprovizionaseră din lotul cu peşte infestat.  Din păcate, din această marfă, o parte a ajuns la consumatori, după cum precizează directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău, Marijan Milea.
    Afecţiunea provocată de aceste larve dezvoltă simptome variate: de la urticarie pînă la şoc anafilactic asociat cu infecţii gastro-intestinale. Majoritatea cazurilor de boală au fost asociate consumului de produse tradiţionale din peşte crud, insuficient tratat termic sau marinat care conţine larve infestante. Pe de altă parte, autorităţile medicale dau asigurări că paraziţii găsiţi în peştele adus din Spania este distrus prin congelare.

Autorităţile sanitar veterinare dau asigurări că peştele infestat nu a ajuns şi în alte magazine din Buzău.Etichete: magazine |  Peşte |  Râmnicu |  Sărat |  viermi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU