24 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 24 aprilie 2020

Peste 250 de probe pentru depistarea coronavirusului, trimise la București. Cine sunt cei testați!

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 2840 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Acțiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice din Buzău este în plină desfășurare. Până vineri, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Buzău au prelevat probe de la peste 250 de angajaţi din astfel de centre. Este vorba, într-o primă etapă, despre personalul care în ultimele zile s-a aflat în autoizolare preventivă la domiciliu și care ar trebui să revină la serviciu. Reluarea activităţii acestor angajați va fi permisă numai dacă testele pentru coronavirus vor fi negative. Toate probele prelevate au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din București.

Pe de altă parte, sunt așteptate și rezultatele testelor efectuate în cazul angajaților centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și altor categorii vulnerabile precum pacienți oncologici sau gravide.

 

România a ajuns la un total de 10.417 cazuri de COVID 19. Ultimele raportări arată un plus de 321 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, 552 de români au fost uciși de boală până acum, dar sunt și 2817 persoane care s-au vindecat de coronavirus. În continuare, numărul românilor în stare gravă, în secțiile de terapie intensivă, este ridicat. Sunt 241 de români la ATI, pe care medicii încearcă să-i salveze, dar starea lor este precară.
Etichete: București |  coronavirusului |  depistarea |  pentru |  Peste |  probe |  trimise
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU