03 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 03 aprilie 2020

Peste 250 de medici și asistente din Spitalul Județean, testate pentru coronavirus. Vezi rezultatele!

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2952 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

 

Un număr de 256 de cadre medicale din Spitalul Județean Buzău au fost testate cu teste rapide, în cursul zilei de joi. Testarea s-a făcut la cadrele medicale care și-au dat acceptul prin semnătură, conducerea Spitalului Județean realizând această verificare în pofida poziției DSP care consideră că testele rapide în diagnosticarea COVID 19 nu ar fi relevante.

Potrivit managerului Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, până acum toate testele rapide efectuate personalului medical sunt negative, ceea ce a produs o mare bucurie în rândul angajaților spitalului.

” Ne-am asumat acest lucru prin teste rapide chiar  dacă Ministerul Sănătății spune că nu sunt concludente. Personalul medical dorea să fie testat de foarte mult timp, așa că am achiziționat teste rapide și s-a început testarea. Avem pe toate secțiile 1400 de angajați și avem teste pentru a asigura un test pentru fiecare, fără probleme.  Nu toată lumea dorește și nu îi pot obliga. E o teamă permanentă. Prin aceste teste în momentul când au văzut că sunt negative a fost o ușurare, o relaxare. contează foarte mult starea de spirit. Suntem conștienti că pe măsură ce trece timpul vom avea mai multe prezentări, mai multe suspiciuni și chiar confirmări de COVID 19 în rândul pacienților”, a declarat directorul SJU Buzău, Claudiu Damian, într-o intervenție în emisiunea Sens Direct de la Focus Tv.

Testarea personalului din Spitalul Județean va continua și în zilele următoare, urmând a fi verificați toți care sunt de acord cu această verificare. 

 

Între timp, specialiștii DSP dar și cadrele medicale așteaptă să fie adus la Buzău un aparat de testare promis de autorități, iar pentru asta responsabili sunt tot reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Ministerul Sănătății a avizat achiziția aparatului încă din data de 20 martie, adică în urmă cu aproape două săptămâni, timp în care nu se știe ce demersuri s-au făcut pentru ca buzoienii să poată fi testați. Singurele informații sunt că a fost demarată procedura de achiziție și că aparatul ar putea fi pus în funcțiune abia peste aproape două săptămâni. Până atunci însă mai mulți medici, asistente și infirmiere din Județean au decis să continue să fie testați cu ajutorul testelor rapide, acesta fiind singurul reper de diagnosticare pe care îl au la îndemână. 

 Etichete: asistente |  coronavirus |  Județean |  medici |  pentru |  Peste |  rezultatele |  Spitalul |  testate
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU