05 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 05 august 2019

Pesta porcină lovește din nou, la Buzău

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1592 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Pesta porcină africană bântuie în întreaga regiune, spre disperarea crescătorilor de animale, care sperau că virusul a fost învins. După o perioadă relativ lungă în care în regiune nu mai apăruse nici un focar de boală, pesta porcină a revenit, afectând numeroase gospodării și chiar o fermă cu peste 3300 de porci, din județul Brăila.  La Buzău sunt active 18 focare.    

La Buzău, în ultima săptămână, a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane la porcul domestic în patru gospodării din Căldărăști și în trei din satul Mărgineanu, comuna Mihăilești. Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecția, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor, precum  și a mijloacelor de transport. La această dată, pesta în județul Buzău  evoluează în 18 focare din gospodării situate în orașul Pogoanele, Căldărăști  unde sunt 9 focare, în Cochirleanca,  Valea Râmnicului, Padina și în satul Mărgineanu.  De asemenea, în mediul silvatic au fost confirmați cu pestă 21 de porci mistreți.         
Situație de criză și la Brăila, județ unde sunt cele mai mari ferme de creștere a porcilor din țară. Boala a intrat inclusiv într-o fermă de la Însurăței. Ca măsură de precauție, autoritățile sanitar veterinare au sacrificat 3300 de porci. Alte 16 focare de boală au fost confirmate în ultima lună în județul Brăila Specialiștii au ajuns la concluzia că virusul a ajuns din nou in gospodării fiind transmis din mediul silvatic, de la porcii mistreți.                          Etichete: Buzău |  lovește |  Pesta |  porcină
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU