22 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 22 iunie 2019

Pestă porcină la Cochirleanca

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1376 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Pestă porcină la Cochirleanca

E alertă la Cochirleanca unde autoritățile sanitar veterinare au confirmat  prezența virusului Pestei Porcine Africane la un porc dintr-o gospodărie particulară situată în satul Cochirleanca. 
În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit și au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA.
Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecția, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport.
Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău  se va reuni pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul și combaterea bolii, precum și a zonelor de restricții.
Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
La această dată, Pesta Porcină Africană în jud. Buzău evoluează în 2 focare din exploatații non profesionale declarat în 2 localități respectiv, Orașul Pogoanele și satul Cochirleanca.
În mediul silvatic prezența virului Pestei Porcine africane a fost confirmată până acum în 19 cazuri la mistreț pe raza a 8 fonduri de vânătoare; 57 Zărnești (1 caz), 26 Umbrărelu (2 cazuri) 39 Breazău (1 caz), 44 Câlnău (2 cazuri), 27 Berca (3 cazuri), 41 Beceni (4 cazuri), 42 Aldeni (4 cazuri) și 45 Dedulești (2 cazuri).
Prin aplicarea eficientă a măsurilor de combatere a PPA de la declararea primului focar de Pestă porcină africană în septembrie 2018 au fost stinse până la această dată 20 focare la porcul domestic.Etichete: buzau  |  porcina |  pesta
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU