19h 42' ACTUALITATE Buzau
Duminică, 16 iunie 2019

Persoane surprinse de furtună pe lacul Balta Albă

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1709 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [19:42] 16 IUN 2019 ›
Cele cinci persoane surprinse de o furtună puternică pe o hidrobicicletă pe lacul Balta Albă au fost salvate.  Ambarcațiunea în care se aflau a fost luată de curenții puternici și dusă pe malul celălalt. Acolo, cei 5 au fost ajutați de membrii SVSU Balta Albă și de localnici și au fost predați paramedicilor SMURD pentru evaluare medicală. 


Furtună puternică la Balta Albă


Pompierii buzoieni intervin duminică seara pentru salvarea unor persoane care se deplasau cu o hidrobicicletă pe Lacul Balta Albă și care au fost surprinse de o furtună puternică. În zonă plouă torential iar vântul suflă cu putere.
În drumul lor spre misiunea de salvare a persoanelor surprinse de vijelie pe lacul de la Balta Albă, pompierii de la Detașamentul Rm. Sărat au degajat și un copac doborât de furtună pe DN 22, care bloca  traficul.
Salvatorii nu știu deocamdată câte persoane sunt surprinse pe lac de vijelie, cert este că vântul suflă cu putere și plouă torential iar persoanelor respective le este teamă să se mai întoarcă la mal.
Până la ora 19.20, e cod portocaliu(initial ANM a emis COD ROȘU) în Puiești, Râmnicelu, Balta Albă, Ghergheasa, Boldu, Vâlcelele, fenomenele prognozate fiind vijelie, grindină de medii dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice.
Totodată, ANM a emis o avertizare cod portocaliu până  20.00 care vizează localitățile Pogoanele, Padina, Luciu, Brădeanu, Scutelnici, Largu, unde se vor semnala vijelii, grindină de medii dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electriceEtichete: Balta |  furtună |  lacul |  Persoane |  puternică |  surprinse
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU