29 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 29 august 2019

Pericolul de la piscină. Ce au găsit inspectorii OPC la bazinele din Buzău

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2781 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Piscinele au ajuns în vizorul Protecției Consumatorilor. După incidentul de la un ștrand din București, de unde 16 persoane au fost transportate de urgență la spital, intoxicate cu clor, și piscinele din Buzău au fost luate la verificat. Inspectorii nu au găsit nereguli grave, însă nici chiar totul nu era ca la carte. Multe dintre neregulile descoperite vizează lipsa afișajelor prin care clienții să fie informați, de pildă, cât de adâncă este apa. Pentru o treime dintre piscinele verificate Protecția Consumatorilor a dat avertismente scrise, iar un agent economic a primit amendă.
Piscinele din județul Buzău nu le pun în pericol sănătatea oamenilor, dar nu sunt nici în regulă. După ce incidentul grav petrecut la un ștrand din București de unde mai multe persoane au fost transportate de urgență la spital după ce s-au intoxicat cu clor, și piscinele din județul Buzău au fost verificate. Concluziile au fost în general favorabile agenților economici care dețin piscine, iar vestea cea mai bună a fost că până acum, nu s-a descoperit nimic care să dea de gândit că oamenii care merg la piscină ar putea fi puși în pericol.
Totuși , inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit alte nereguli care i-au determinat să aplice și sancțiuni. O treime dintre agenții verificați au primit avertismente scrise, iar unul a fost amendat cu o mie de lei.
”Principalele abateri constatate au fost lipsa afișării la loc vizibil a listei cu tarife pentru jocuri si activități prestate, lipsa afișării programului de funcționare din care să reiasă drepturile consumatorilor, lipsa dotărilor cu bare de susținere și lipsa parțială a marcajelor care arată adâncimea apei. Acțiunile noastre vor continua atâta vreme cât aceste unități vor fi deschise”, a declarat inspectorul șef al OPC Buzău, Nicușor Dinulescu.
Toate aceste nereguli au fost remediate imediat. Controalele însă nu s-au încheiat, așa cum nu s-a sfârșitul nici sezonul de îmbăiat,  așa că cei care știu că nu respectă legea au timp să se pună la punct ca să nu fie sancționați.

Etichete: bazinele |  Buzău |  găsit |  inspectorii |  Pericolul |  piscină
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU