13 [SEP 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 13 septembrie 2017

Pericol de moarte la podul C.F.R. de la Vadu Paşii

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 2121 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Construirea, finalmente, a unui pod nou peste rîul Buzău, la Vadu Paşii, generează o situaţie extrem de periculoasă. În curînd, după cum s-a anunţat oficial, circulaţia pietonală pe podul vechi avariat va fi interzisă, spre disperarea orăşenilor care au nevoie să treacă rîul către Vadu Paşii, şi invers.           Normal că o asemenea decizie, luată strict de constructor crează nemulţumire printre cetăţenii care foloseau podul pietonal, dar mai ales pericol pentru cei care vor traversa apa pe podul CFR.

Totul pleacă de la prevederile contractului pe care constructorul le-a impus. Practic, potrivit documentului, refacerea podului vechi se face în paralel cu construirea celui nou, ceea ce implică restricţiile despre care vorbim. Partea proastă este că oamenii vor folosi pentru traversare podul CFR, indiferent de opreliştile puse.   
Constructorul a decis!
Şefii Consiliului Judeţean, beneficiarul contractului, au transmis pentru Şansa Buzoiană că totul cade în sarcina constructorului, iar contractul nu poate fi modificat. La rîndul său, reprezentantul firmei cosntructoare a explicat presei că într-adevăr circulaţia pietonală va fi interzisă curînd pe podul vechi, pentru că intrînd în reparaţie obiectivul nu mai poate fi circulat. Ceea ce, evident, este logic. Ilogic este modul în care s-a gîndit cînd s-a perfectat acest contract, iar Consiliul Judeţean nu a impus constructorului să asigure o alternativă decentă pentru traficul pietonal, fie să purceadă la repunerea podului vechi, după ce cel nou va fi fost dat în folosinţă, cu trotuare cu tot. În aceste condiţii, e limpede că oamenii vor folosi podul CFR cu riscurile de rigoare, chiar dacă de la vîrful Companiei de Căi Ferate s-a explicat presei că respectivul obiectiv nu este deschis traficului pietonal şi că aceia care vor folosi trecerea vor fi amendaţi şi se vor alege cu dosare penale.

Monitorizare 24 de ore din 24

Desigur, că spusele ceferiştilor sînt doar o declaraţie de intenţie. Nimeni din CFR nu poate să monitorizeze podul feroviar de la Vadu Paşii, iar oamenii îl vor folosi cu orice risc. Iar riscurile sînt imense, chiar dacă exponenţii părţilor implicate susţin că totul este în regulă, iar riverani pot ajunge de o parte şi de alta a rîului Buzău folosind mijloacele de transport în comun, care vor fi suplimentate.
Etichete: moarte |  Paşii |  Pericol |  podul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU