08 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 08 iulie 2019

Poveștile tinerilor cu 10 la Bac

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
4 voturi 2619 vizualizari 0 comentarii

4 absolvenți de liceu au obținut 10 pe linie la bacalaureat: Cătălin Andrei Dumitru și Bianca Voicu de la Colegiul Hasdeu, Elena Teodora Radu de la Colegiul Național Mihai Eminescu și Gabriela Marin de la Liceul Pedagogic.

Cătălin Andrei Dumitru este șeful promoției 2015 - 2019 de la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu. Un elev cu 10 de când se știe, inclusiv la examenul de bacalaureat. El va merge să studieze matematica și informatica la Oxford.
” Acum după ce am primit rezultatul o să le trimit celor din Anglia datele oficiale după care o să iau o pauză de la lucru efectiv, o să merg în vacanță, o să mă deconectez un pic, dar nu-mi propun să mă deconectez chiar complet. Îmi  place să fiu mereu în formă și pregătit și de aceea voi continua să studiez inclusive în aceasta vară. După ce o să termin cursurile în Anglia am de gând să lucrez acolo o perioadă, pentru a căpăta experiență dar scopul meu e să revin acasă.”, spune Cătălin.

10 pe linie a avut și Bianca Voicu, de asemenea de la Colegiul Hasdeu: ” O să aplic la Universitatea Tehnică din Munchen, pe Informatică. După bacalaureat, vreau să petrec timp cu familia și cu prietenii pentru că în clasa a 12-a nu am avut timp. O să  plec la mare și la munte și o să citesc. În principiu nu cred că m-aș întoarce după terminarea studiilor”.  


Elena Teodora Radu este singura elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu din Buzău care a reușit 10 pe linie la bacalaureat.
” E foarte frumos, sunt extrem de fericită, nu m-am aşteptat. Momentan sunt extaziată, nu realizez pe deplin ce se întâmplă. Sunt foarte bucuroasă şi mândră totodată. Am muncit foarte mult şi, ca să fiu sinceră, într-adevăr visam, dar nu am crezut că o să fie un lucru realizabil. De regulă sunt mai pesimistă şi iau întotdeauna răul înainte, dar acum că se întâmplă, nu-mi vine să cred şi mă bucur extrem de tare. Nu am făcut meditaţii, am învăţat foarte mult tot anul, deci a fost presiunea mult mai mare. M-am şi îndoit puţin ţinând cont de faptul că nu am făcut meditaţii, dar acum e ok totul. O să merg la Litere, pe Literatură comparată, o să urmez calea aceasta cu literatura, cu creaţia pentru că este ceea ce îmi place. Deocamdată mă gândesc să rămân în ţară, nu se ştie ce o să se ivească pe parcursul anilor, dar planul meu e să rămân aici.“, spune și Elena.

10 pe linie la bacalaureat a avut și Gabriela Marin de la Liceul Pedagogic.
” A fost o surpriză. Mă așteptam să am rezultate bune, dar nu cele maxime, a fost un rezultat neașteptat. M-am pregătit în particular doar la Psihologie, în rest, Slavă Domnului, am avut profesori excepționali la școală care m-au ajutat să am acest rezultat. O să dau la Psihologie și Științele Educației, în București, pentru că de mică mă pasionează acest domeniu, îmi doresc să ajut. Nu vreau să plec din țară, vreau să trăiesc și să profesez aici”, spune Gabriela.Etichete: 10  |  bacalaureat |  liceu |  absolventi
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU