18 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 18 iunie 2017

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2212 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iaşi, Satu Mare, Bacău, Braşov și Buzău, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 22 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.
La data de 15 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Satu Mare, Bacău, Braşov și Buzău, și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 22 de percheziţii domiciliare, în Iaşi, Satu Mare, Braşov și Buzău pentru destructurarea unei grupări infracționale. În perioada 2010-2013, membrii grupării ar fi acţionat pe raza mai multor judeţe din ţară pe linia evaziunii fiscale şi spălării banilor.
Din cercetări a rezultat că societăţile comerciale implicate ar fi acţionat pe trei paliere infracţionale şi ar fi creat pe fiecare palier circuite fictive de facturi fiscal, care aveau ca obiect prestari de servicii în domeniul construcţiilor şi reabilitării de drumuri judeţene, naţionale şi autostrăzi.
 
De asemenea, acestea şi-ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive care atestau închirierea nereală a unor utilaje de construcţii (excavatoare, buldozere), în scopul creării unui TVA deductibil.
Prejudiciul creat este de aproximativ 6 milioane de lei.
Pe parcursul perchezițiilor, au fost conduse la cercetări 12 de persoane.
În baza probatoriului administrat, trei bărbaţi au fost reţinuţi petru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Iaşi, cu propuneri legale.
De asemenea, faţă de 6 bărbaţi a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.


Etichete: bănuite |  evaziune |  fiscală |  Percheziţii |  persoane
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU