15 [NOV 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 15 noiembrie 2016

Percheziţii la persoane bănuite că ar fi efectuat licitaţii frauduloase

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 1446 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Percheziţii peste percheziţii derulate astăzi de procurorii DIICOT în 9 judeţe, inclusiv în Buzău, dar şi în municipiul Bucureşti. 64 de percheziţii au fost derulate la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat licitaţii frauduloase, pe diverse site-uri de vânzări de bunuri. Anchetatorii spun că anul trecut, în aprilie, unul dintre suspecţi ar fi iniţiat pe raza municipiului  Bucureşti un grup infracţional organizat, format din 74 de indivizi. Aceştia, printr-o metodă simplă, ar fi lăsat fără diverse sume de bani peste 1000 de persoane atât din ţara noastră cât şi din Germania, Cehia, Italia, Franţa. Prejudiciul creat este de peste  4,5 milioane euro. Indivizii prezenatu victimelor, pe internet, diverse bunuri scoase la vânzare, care în realitate nu existau. 

Membrii grupului acţionau pe 3 paliere. Primii suspecţi racolau persoane dispuse să deschidă conturi bancare; al doilea palier era format din membri care lansau ofertele de bunuri fictive pe diferite site-uri de profil din Europa, care ţineau legătura cu victimele şi le convingeau să plătească pentru marfa care în realitate nu exista. În fine, al treilea palier era format din membri denumiţi „ săgeţi” care deschideau conturi bancare în ţară şi străinătate  pe care le  puneau la dispoziţia grupului, în schimbul unor sume de bani. Astfel, din aprilie 2015 indivizii  au deschis aproximativ 230 conturi în străinătate  şi circa 120 de conturi în  România. Coordonatorul grupului, un bărbat de 28 de ani, şi-ar fi însușit 30-35% din fiecare tranzacție, diferenţa fiind primită de autorul fraudei. 

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Vâlcea vor fi duse la audieri 74 de persoane. Dosarul este instrumentat de procurorii DIICOt Vîlcea, ajutaţi de poliţiştii din Vrancea pentru derularea percheziţiilor de astăzi. La acţiunea de astăzi au participat şi un procurer şi trei poliţişti germani.Etichete: bănuite |  efectuat |  frauduloase |  licitaţii |  Percheziţii |  persoane
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU