16 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 16 octombrie 2018

Percheziții la contrabandistii de tigari

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1611 vizualizari 0 comentarii
 Perchezitii în această dimineață, în Regiune.

Polițiștii de la mai multe structuri din cadrul IPJ Buzău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie efectuează 11 percheziţii domiciliare în județele Buzău, Brăila şi Ialomiţa, la persoane bănuite de producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal. 45 de oameni ai legii descind în locații ale unor indivizi suspectați că fac afaceri ilegale cu tutun.  7 perchezitii au loc in orașul Buzau, 2 în mediul rural, una în Braila si  o percheziție în judetul Ialomita.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada iunie – octombrie anul acesta, ar fi produs țigarete şi tutun pentru fumat în locuințele lor, cu ajutorul unor instalaţii artizanale. Ulterior, cei în cauză ar fi comercializat țigaretele şi tutunul, pe raza municipiului Buzău, fără documente justificative şi certificate de conformitate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 100.000 de lei. La finalul acțiunii, vor fi puse în aplicare 11 mandate de aducere.Intr-n comunicat de presa IPJ Buzau a transmis:,,La această oră, polițiștii de investigarea criminalității economice din Buzău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău efectuează 11 percheziţii domiciliare în județele Buzău, Brăila şi Ialomiţa, la persoane bănuite de producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

În această dimineaţă, 45 de poliţişti de la investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, ordine publică, criminalistic şi pentru acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează 11 percheziții domiciliare pe raza judeţelor Buzău, Brăila şi Ialomiţa, la persoane bănuite de deţinere, prelucrare şi comerţ ilegal cu ţigarete.

Perchezițiile vizează probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de producere și comercializare de produse accizabile (tutun și produse din tutun).

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Buzău.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada iunie – octombrie 2018, ar fi produs țigarete şi tutun pentru fumat în locuințele lor, cu ajutorul unor instalaţii artizanale. Ulterior, cei în cauză ar fi comercializat țigaretele şi tutunul, pe raza municipiului Buzău, fără documente justificative şi certificate de conformitate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 100.000 de lei.

Vor fi puse în aplicare 11 mandate de aducere.

Activităţile au beneficiat de suportul tethnic şi de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale Buzău.
 

Etichete: contrabandistii |  Percheziții |  tigari
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU