20h 43' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 19 mai 2015

Directoarea adjunctă de la Școala 11 a fost audiată și s-a întors acasă (UPDATE)

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 3684 vizualizari 2 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [20:43] 19 MAI 2015 › Directoarea adjunctă a Școlii Nr. 11, Veronica Grozavu, a revenit acasă la orele serii după ce le-a explicat anchetatorilor cum s-a desfășurat concursul Arhimede la Buzău. 

UPDATE [15:25] 19 MAI 2015 › Veronica Grozavu, învăţătoare la Şcoala Nr. 11 şi organizatoarea concursului a fost chemată la audieri la Parchet în Bucureşti.  

UPDATE [11:38] 19 MAI 2015 › La concursul desfăşurat la Şcoala Nr. 11 au participat aproximativ 200 de elevi şi 20 de cadre didactice atît în comisiile de supraveghere cît şi în cele de evaluare. 

UPDATE [11:15] 19 MAI 2015 ›
Potrivit directorului Şcolii 11, Ticuţa Iftime, concursul s-a desfăşurat cu sponsorizări de la persoane juridice, în special părinţi care aveau afaceri, şcoala punînd la dispoziţie numai spaţiul, cadrele didactice şi elevii.

"Anchetatorii au căutat documentele referitoare la organizarea concursului Arhimede. Ne-au precizat că de la Bucureşti, de la Asociaţia Arhimede s-a demarat această procedură. Anul trecut a fost organizată la noi prima ediţie, celelate două ediţii au avut ca locaţii Şcoala Postliceală Vasile Voiculescu. Am organizat acest concurs la solicitarea părinţilor şcolii noastre, cu aprobarea Inspectoratului iar participarea s-a făcut pe bază de sponsorizare din partea unor persoane juridice", a declarat Ticuţa Iftime, director Şcoala Nr. 11 Buzău.  

UPDATE [09:31] 19 MAI 2015 › În aceste momente, 2 poliţişti de la Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Poliţiei Capitalei verifică documentele concursului Arhimede, de la Şcoala Nr. 11. Reprezentanţi ai conducerii şcolii spun că Poliţia verifică modul în care s-au organizat concursurile şcolare plătite şi circuitul banilor. 

UPDATE [09:00] 19 MAI 2015 › Potrivit unor surse  din Poliţia Română, la Buzău ar fi vizat concursul Arhimede care s-a desfăşurat la Şcoala Nr. 11. 


În jur de 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în Bucureşti şi alte judeţe din ţară printre care se numără şi Buzăul. Vizată este Asociaţia Arhimede, care organiza concursuri şcolare în mai multe licee din Capitală şi din ţară. Anchetatorii vorbesc de fapte de evaziune fiscală de 3,1 milioane de euro.Potrivit unor surse din apropierea anchetatorilor, în judeţul Buzău este în desfăşurare o percheziţie în mediul urban. Asociația Arhimede ar fi organizat anumite concursuri școlare particulare ilegal, în școlile de stat. Au fost emise 48 de mandate de aducere la audieri în acest dosar.Etichete: învăţămînt |  concursurile |  Percheziţii |  plătite |  unităţile |  Vizate |  şcolare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

ciprian
19 mai 2015
Se vede dupa fata ca este o infractoare, demisia, rusine sa va fie!!!!
antiOTVISTI
27 mai 2015
pentru alti OTVISTI precum acest CIPRIAN - colega mea nu are alta vina decat aceea de a fi director in acest moment. Nu va puneti intrebarea....de ce de 8 ani de cand elevii merg la acest concurs arhimede politia nu a sesizat ca aceasta FUNDATIE din Bucuresti nu plateste taxe la stst?????


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU