19 [APR 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 19 aprilie 2016

Percheziţii în domeniul evaziunii fiscale şi spălare de bani

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1305 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Politistii au demarat in aceasta dimineata oserie de perchezitii in Buzau si in alte 6 localitati din tara vizind savirsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de baniPrejucdiciul eate estimat la circa 5 milioan,e de lei din evaziune si 13 milioane ,suma suma reprezentind spalarea de bani.Poliţiştii de la Poliția Capitalei efectuează 18 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în 6 judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii. / 8 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Vâlcea, Buzău, Braşov şi Brăila.

Activititățile se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii.

Cei în cauză ar fi creat un lanţ de societăţi comerciale fantomă, care ar fi furnizat facturi fictive pentru a fi înregistrate în contabilitate în vederea sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 5.000.000 de lei, suma totală spălată fiind de aproximativ 13.000.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 8 mandate de aducere.

Persoanele vizate urmează să fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1.


 Etichete: domeniul |  evaziunii |  fiscale |  Perchezitii |  spalare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU