11h 33' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 25 noiembrie 2014

Percheziţii DNA şi DIICOT la Buzău

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
2 voturi 2571 vizualizari 1 comentariu business2b@focustv.ro
UPDATE [11:33] 25 NOV 2014 › Poliţiştii coordonaţi de procurorii Serviciului Teritorial Ploieşti al DIICOT au percheziţionat în acestă dimineaţă sediul unei societăţi comerciale din Buzău despre care anchetatorii au informaţii că este implicată în ingineriile financiare ale fraţilor Capră, acţionarii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti.

“ Au fost efectuate percheziţii la SC Soval Plast din Buzău, parte a ingineriilor financiare ale fraţilor Capră. În acte, administrator al firmei apare un cetăţean moldovean, în realitate fiind controlată de membrii grupării Capră”, a declarat Ionuţ Botnaru, procuror şef al DIICOT Ploieşti.

Persoanele implicate în acest caz au fost duse la sediul DIICOT Ploieşti, pentru audieri, urmând ca la final împotriva lor să fie luate măsurile legale, inclusiv reţinerea dacă procurorii consideră că este nevoie.



UPDATE [10:08] 25 NOV 2014 ›
În paralel cu descinderile coordonate de procurorii DNA, la Buzău au avut loc alte percheziţii  realizate de DIICOT. Acţiunea desfăşurată la 25 de adrese din Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, a fost declanşată în urma unei sesizări a Direcţiei Generală Antifraudă în legătură cu infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. DIICOT a transmis un comunicat de presă în legătură cu aceste descinderi: 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Bucureşti şi  Constanţa şi a Serviciilor  de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Brăila,   au efectuat în data de 25 noiembrie un număr de 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane,  specializată  în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
     Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă.
    În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA  şi diminuării  bazei de impozitare (impozit pe profit). 
     De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.
    Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro.
    La sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.
    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.




Percheziţii la domiciliile mai multor persoane din Buzău şi Bucureşti suspectate că au săvârşit fraude cu fonduri europene. Iată aici comunicatul de presă emis de DNA în acest sens.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2010 - 2014.

În cursul zilei de 25 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiile București și Buzău, din care două sunt instituții publice iar, restul domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentar". 


Etichete: Buzău |  DNA |  fraudă |  percheziţii
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

ionut
25 noiembrie 2014
BAIETI DACA ATI FURAT MILIOANE DE EURO IN TIMP CE POPULATIA MOARE DE FOAME M ERITATI 20 DE ANI DE PUSCARIE


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU