11h 31' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 28 ianuarie 2015

Percheziţia zilei. Azi la suspecţi de spălare de bani în comerţul cu medicamente

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1302 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro
UPDATE [11:31] 28 IAN 2015 › În judeţul Buzău, percheziţiile au vizat  locuinţele a trei persoane fizice din zona Râmnicu Sărat.La această oră, Poliţia Română desfăşoară o acţiune care vizează destructurarea unei reţele infracţionale specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comercializării de medicamente. Prejudiciul estimat este de peste 3.000.000 de euro, iar percheziţiile se desfăşoară pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt.
Potrivit IGPR, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române,  sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 64 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
La acţiune participă aproape 200 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi  specialişti criminalişti. Astfel, sunt verificate 20 de societăţi comerciale specializate în activităţi de depozitare şi comercializare de medicamente, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada anilor 2013-2014, reprezentanţii societăţilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanţul legal a unor medicamente cu valoare mare de piaţă utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piaţa internă sau comunitară.
De asemenea, s-a mai stabilit că, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate sume importante de bani (aproximativ 5 milioane de euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, iar banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte de împrumut fictive.
Prin acest mecanism, atât în circuitul legal din România cât şi în alte state comunitare, ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentanţii firmelor implicate.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de peste 3 milioane de euro.
Totodată vor fi puse în aplicare 10 mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsurile procedural care se impun.

Etichete: comerţul |  medicamente |  Percheziţia |  spălare |  suspecţi |  zilei
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU