15h 33' ACTUALITATE Buzau
Joi, 15 ianuarie 2015

Percheziţia zilei. Azi la suspecţi de evaziune fiscală

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1330 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [15:33] 15 IAN 2015 › 17 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în dosarul instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău sunt cercetaţi doi bărbaţi, în vârstă de 35, respectiv 59 de ani, administratori ai două societăţi din judeţele Buzău şi Galaţi, cu obiect principal de activitate comercializarea de piei de animale. Aceştia sunt bănuiţi că, în perioada februarie – septembrie 2013, prin intermediul firmei din judeţul Buzău, ar fi obţinut 622.882 de lei, rambursări ilegale de T.V.A., în baza unor documente depuse la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău, reprezentând achiziţii fictive de marfă de la alte societăţi care nu au ca obiect de activitate comerţul cu piei de animale. Totodată, sunt cercetate alte 23 de persoane, administratori de societăţi comerciale cu sedii în judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova, Argeş şi municipiul Bucureşti.


În această dimineaţă sunt efectuate percheziţii la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale din Buzău, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.
Potrivit IGPR, 150 de poliţişti efectuează 40 de percheziţii, în 9 judeţe şi în municipiul  Bucureşti, la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 2.300.000 de lei, prin evaziune fiscală.
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău efectuează 40 de percheziţii la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată la bugetul de stat şi/sau al rambursării ilegale a T.V.A..
La acţiune participă aproximativ 150 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova şi Argeş şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Percheziţiile sunt efectuate la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova şi Argeş şi a municipiului Bucureşti, precum şi la locuinţele persoanelor bănuite.
Activităţile, derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, urmăresc identificarea unor documente sau bunuri, pentru probarea  faptelor de evaziune fiscală.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 2.300.000 de lei.

Etichete: evaziune |  fiscală |  Percheziţia |  suspecţi |  zilei
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU