17 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Pensiunile, supraaglomerate de sărbători

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1812 vizualizari 0 comentarii

Pensiunile din Sărata Monteoru, județul Buzău, arvunite deja de turiștii dornici să-și petreacă aici sărbătorile de iarnă. Aproape nici o pensiune din această stațiune nu mai este liberă pentru perioada Crăciunului și a Revelionului.
    Tichetele de vacanță primite de bugetari au fost cele care au animat atmosfera în stațiunea buzoiană, spune Poliana Partal, președinte ANTREC și totodată proprietar al unei pensiuni agro turisticice din zonă. Ea a declarat că situația rezervărilor din acest an este mult mai bună decât în alți ani, asta și datorită voucherelor de vacanță, iar pensiunile din Sărata Monteoru sunt aproape pline.

    În afara tichetelor de vacanță primite de bugetari,  tichete ce pot fi folosite doar în țară, românii plecați peste hotare, dar care vor să-și revadă locurile natale atunci când vin în vacanță sunt cei care ocupă tot mai mult pensiunile din stațiunea Sărata Monteoru.

    Pentru sărbătorile de iarnă, proprietarii pensiunilor din Sărata Monteoru promit turiștilor mese bogate cu produse tradiționale dar și excursii în cele mai reprezentative locuri ale județului. Șefa de la ANTREC,Poliana Partal, a declarat că turiștilor li se vor oferi mese festive de excepție, cu sarmale, tobă și șorici, dar și o ofertă de excursii și petreceri de neuitat, în funcție de disponibilitatea și buzunarul fiecăruia.  
    
    Dar sunt și români care fug de iarnă și de zăpadă și care vor ca de sărbători să petreacă la plajă, în locuri exotice. Carmen Bălan, agent de turism, prezenta ,joi seara, in emisiunea Focus News de la Focus TV, a declarat că anul acesta au fost solicitări numeroase pentru destinații ca Dubai, Egipt, China, dar și India.
   
Totuși, cele mai râvnite destinații pentru sărbătorile de iarnă rămân Valea Prahovei și zona Maramureșului. Carmen Bălan, prezentă aseară în emisiunea Focus News, a declarat că turiștii devin din ce în ce mai interesați de hotelurile care oferă și alte facilități în afara ofertei standard de sărbători, cum ar fi SPA, piscină interioară, dar și programe speciale pentru cei mici. De asemenea, agentul de turism a declarat că ceea ce îi atrage pe unii dintre turiști către zone ca Bucovina și Maramureș sunt tradițiile de sărbători și colindele de neuitat ale românilor din acele zone. 
 

Etichete: Pensiunile |  supraaglomerate |  sărbători
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU