24 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 24 august 2018

Pe unde bântuie virusul West-Nile

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1893 vizualizari 0 comentarii

Autorităţile de sănătate publică din Buzău răsuflă uşurate. Temutul virus West Nile, transmis prin înţepătura ţînţarilor, ocoleşte deocamdată judeţul Buzău. Cele trei suspiciuni de meningită west nile din ultima săptămână au fost infirmate.

Rezultatele analizelor de laborator au arătat că cei trei buzoieni, printer care un adolescent de 15 ani,
nu s-au îmbolnăvit de meningită în urma înțepăturilor de țânțari. Pentru moment, medicii din Buzău nu mai au nicio suspiciune de meningită west nile. În schimb, în judeţul vecin, Vrancea, recent a fost confirmat un astfel de caz. O femeie de 63 de ani din Suraia a primit diagnosticul de meningită West Nile, în urma analizelor de laborator. Cazuri de meningită west nile au fost confirmate în acest sezon cald și în alte județe din regiune. În Galați au fost 3 cazuri, unul dintre apcineți pierzându și viața din cauza bolii, iar în Brăila au fost două cazuri.  
56 de cazuri

La nivelul întregii țări, de la debutul sezonului cal au fost înregistrate 56 de cazuri de meningite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind semnalate 6 decese. Potrivit Ministerului Sănătății, situaţia din acest moment nu este îngrijorătoare, fiind comparabilă cu cea înregistrată în anii precedenţi. Specialiştii consideră că sunt cazuri sporadice şi nu e vorba de o epidemie, iar creşterea numărului de cazuri  este cauzată de perioada excesiv de ploioasă de la începutul verii care a făcut dificilă distrugerea tânţarilor. Totodată , pentru a elimina riscul de transmitere, în toate centrele de transfuzii din ţară s-au luat măsuri de siguranţă. Sângele este testat suplimentar, astfel încât să poată fi depistată eventuala prezenţă a virusului în sângele recoltat. Ministerul Sănătăţii recomandă autorităţilor locale să intensifice măsurile de dezinsecţie în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile.


 

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU