21 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 21 octombrie 2014

Patru judecători în competiţie pentru un post la Tribunalul Buzău. Iată despre cine este vorba

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1386 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Patru judecători au cerut transferul la Tribunalul Buzău. Solicitările urmează să fie analizate astăzi în şedinţa secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, însă decizia este una dificilă în condiţiile în care la cea mai importantă instanţă din judeţ este, potrivit schemei de personal, un singur post disponibil. 
În justiţia buzoiană au loc noi mişcări de personal, ca urmare a faptului că unii magistraţi doresc să acceadă în funcţii superioare, corespunzătoare gradelor profesionale dobîndite. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei  secţiei pentru judecători din cadrul CSM, se află cererile formulate de Crenguţa Pantazi, Corina Cocor, Cristina Vlad şi Michaela Ruşan  de transfer de la instanţele unde activează în prezent, la Tribunalul Buzău. Pentru magistratul Crenguţa Pantazi, este vorba doar de oficializarea mutării de la Judecătoria Pogoanele pe care a părăsit-o din postura de preşedinte, la Tribunal unde îşi desfăşoară acum activitatea prin detaşare. Şi judecătoarea Michaela Ruşan, îşi doreşte un transfer deşi activează la Tribunalul Buzău, în cadrul Secţiei a II a civilă şi de contencios administrativ şi fiscal. Postul este însă ocupat prin detaşare de la Tribunalul Prahova.
Pe lista CSM se mai află cererile judecătoarelor Corina Cocor, fost procuror,  şi Cristina Vlad, de la Judecătoria Buzău care vor să promoveze la Tribunal în baza gradului profesional pe care îl au şi pe care vor să îl valorifice. Decizia este la aprecierea secţiei pentru judecători a CSM trebuie să hotărască ţinînd cont de faptul că sînt patru magistraţi care au cerut, în acelaşi timp transferul la aceeaşi instanţă.
O solicitare asemănătoare a fost făcută şi de magistratul Ionel Răilenu de la Judecătoria Rîmnicu Sărat care vrea neapărat să plece la Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti. El a cerut transferul în Capitală şi luna trecută, însă Consiliul Superior al Magistraturii i-a respins cerereea.

Etichete: Buzău |  competiţie |  despre |  judecători |  Patru |  pentru |  Tribunalul |  vorba
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU