15 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 15 octombrie 2014

Patronul barului de pe Spiru Haret, traficant de droguri, trimis în judecată

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2433 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Procurorii DIICOT au finalizat cercetările şi au întocmit rechizitoriul în cazul lui Octavian Alexandru Vrapciu, patronul unei cafelele de pe strada Spiru Haret, acuzat de trafic de droguri. Dosarul a ajuns la începutul săptămînii în instanţă, şi urmează ca în curînd să înceapă judecarea lui. Vrapciu şi ceilalţi inculpaţi să apară mîine în faţa judecătorilor de la Tribunalul Buzău.

La sfîrşitul lunii august, o reţea de traficanţi de droguri, din care făceau parte trei buzoieni, un brăilean şi un bucureştean, a fost anihilată la sfîrşitul săptămînii trecute de procurorii D.I.I.C.O.T. Patru dintre indivizii care au fost iniţial reţinuţi au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Unul dintre cei arestaţi este Octavian Alexandru Vrapciu, patronul unui barde pe strada Spiru Haret, local frecventat în general de tineri, mulţi dintre ei copii de bani gata. Cazul a fost din cîte se pare unul bine lucrat pentru că procurorii DIICOT ar reuşit într-un timp foarte scurt să instrumenteze dosarul şi să întocmească rechizitoriul, pentru a putea fi trimis în judecată. Acest lucru s-a întîmplat săptămîna aceasta cînd, cauza a fost înregistrată la Tribunalul Buzău. De acum,  judecătorii vor fi cei care se vor ocupa de dosar în ansamblu, dar şi de măsurile preventive stabilite pe durata procesului.

Reţeaua a fost în vizorul autorităţilor cu mult timp înainte de a fi reţinuţi. Anchetatorii au descoperit că drogurile erau vîndute în special în municipiul Buzău şi uneori în campusul bucureştean din Agronomie. Membrii grupării din care este suspectat că făcea parte şi Vrapciu au fost filaţi şi monitorizaţi de ofiţeri coordonaţi de procurorii DIICOT, timp de cîteva luni, pînă cînd s-au strîns suficiente probe pentru a-i pune sub acuzare. Acest lucru s-a întîmplat în luna august, cînd au avut loc mai multe percheziţii în Buzău şi Brăila.  Ei au fost reţinuţi de procurori şi duşi la Tribu¬nalul Buzău cu propunere de arestare preventivă. De atunci, patru dintre ei se află în arest unul singur fiind lăsat în libertate fiind plasat în arest la domiciuliu. Întreg lotul se va afla în curînd în faţa magistraţilor de la Tribunal, la primul termen de judecată.Etichete: barului |  droguri |  Haret |  judecată |  Patronul |  Spiru |  traficant |  trimis
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU