19 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 19 aprilie 2014

Paste la pensiune. Cate bunatati ii asteapta pe turisti!

Mihaela Vulpe alte articole de Mihaela Vulpe
1 vot 3045 vizualizari 0 comentarii mihaelavulpe@sansanews.ro
Pensiunile își așteaptă oaspeții!

Paștele se petrece în familie, dar există și persoane care profită de mini-vacanța de sărbători pentru a petreece un sejur în toată regula. Așa că pensiunile din Buzău îşi aşteptată musafirii cu oferte care mai de care mai atractive. Nici măcar vremea, care se anunță capricioasă, nu i-a speriat pe proprietarii pensiunilor.

 

Pregătirile pentru masa de Paști sunt în toi.

 

Gospodinele sunt prinse cu treburi în bucătărie încă de dimineață. În multe case miroase deja a cozonac. Frământat încă de dimineață și pus la tavă, acum e deja rumen și îmbietor.

 

Pregătirile sunt în toi și la pensiunile care vor primi oaspeţi de Paşte.

 

Bucătăresele dădeau zor la prepararea bucatelor care vor sta pe masă în noaptea de Înviere pentru oaspeții care aleg să petreacă sărbătorile la pensiune.

 

 Mariana Niţă bucătăreasă

„Pentru drob organele proaspete de la miel le-am fiert, le-am lăsat la răcit, le-am tocat cu cuţitul mărunt totodată am tocat verdeaţa tot ce înseamnă mărar, ceapă, pătrunjel şi foarte puţin usturoi, adăugăm ouălele care au un rol foarte important, de a lega toată compoziţia, punem prapurul pe tavă, întindem compoziţia amestecată cu condimente, sare, piper şi aşezăm frumos la tavă şi o dăm la cuptor”

 

Meniul pentru turiști cuprinde bucate tradiţionale pentru toate gusturile, chiar și pentru cei mai mofturăși dintre turiști.

 

 Mia Chiricioiu, bucătăreasă

“Preparăm produse tradiţionale româneşti, bio şi ne lăudăm cu asta. Cozonaci de casă, ouă roşii înroşite cu vopsea din asta mai nou ieşită acum din verdeţuri, din suc de sfeclă, brânzeturile pe care le avem, caş, urdă, drobul, peştele care nu lipseşte după masă, mielul şi prăjiturile, în prăjituri ne lăudăm cu delicatese“

 

Pensiunile nu îi atrag însă pe turiști doar cu bucate gustoase, ci și cu un program de activități variat, care include și plimbări în mijlocul naturii, dar și concursuri. Totul depinde însă de vreme și de capriciile ei.

 

 

 Alina Udroiu, organizator activităţi turistice

“Dacă vremea ne permite şi ne rugăm la bunul Dumnezeu să fie o vreme cât ma frumoasă dorim să facem un concurs: Căutaţi ca micii iepuaşi ouăle de lângă complexul nostru. Practic, vom ascunde cât mai multe ouă şi câştigătorul va fi cel care va găsi cele mai multe ouă. Dorim să oferim ca premiu un voucher pentru sezonul de vară turistului care practic va fi câştigătorul concursului 

 

La un așa program, adevărat răsfăț pentru oricine, nici nu e de mirare că sunt destule persoane care aleg să petreacă Paștele în mijlocul naturii, departe de casă. Mai ales că proprietarii de pensiuni mai au un as în mâneca: pachete turistice la prețuri mici.

 

Primii turişti sunt aşteptaţi la pensiuni chiar din această seară. Imediat după Paști,  proprietarii de pensiuni încep pregătirile pentru minivacanţa de 1 Mai, când vor deschide din nou porţile pentru oaspeţi.

 

 Etichete: paste |  pensiuni |  pregatiri |  turisti
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU