18 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 18 septembrie 2018

Păsărilor mici le fac oamenii inimoși cuib

Andreea Zaleschi alte articole de Andreea Zaleschi
1 vot 3173 vizualizari 0 comentarii
sursă foto: Facebook.com/ Benescu Gabriel

„România Prinde Aripi” este un proiect al Societăţii Ornitologice Române. Fiind în derulare, se dezvoltă atît cu ajutorul sponsorilor, al donaţiilor şi voluntarilor, cît şi a oricărei persoane dornice de a se implica în măsurile de conservare pentru păsările sălbatice, prin amplasarea de cuiburi artificiale şi de hrănitori în mediul înconjurător, după cum este specificat pe site-ul oficial sor.ro.   
La Buzău, totul a început în Crîng, cu 2 hrănitori și 15 cuiburi pentru păsări mici. Iar zilele trecute, intenția de a extinde proiectul a devenit posibilă. Astfel, hrănitori și cuiburi vor fi amplasate și în parcurile Marghiloman și Tineret. De asemenea, propunerea domnului Benescu Gabriel, reprezentant SOR pe Buzău, a fost acceptată de primărie și pentru preluarea hrănirii cu semințe a păsărilor, urmînd să se stabilească modul în care se va acționa pentru gestionarea cît mai bună a acestei activități. Pentru continuarea proiectului, deja au început demersurile către URBIS SERV pentru amplasarea de cuiburi și hrănitori, după cum a precizat și viceprimarul Ionuț Apostu. 
„Propunerea de extindere a proiectului „România prinde aripi” și în parcurile Marghiloman și Tineretului a fost aprobată. S-a agreat achiziția întregii cantități de semințe de floarea soarelui, procedura fiind în derulare. Este în curs de analiză modalitatea de realizare a hrănitorilor pentru cele două parcuri. Domnul viceprimar Ionuț Apostu a precizat că în zilele următoare se va lua decizia finală privind hrănitorile și ne va anunța în timp util. Problema nu mai este DACĂ se vor face, ci CUM.”, a declarat pentru Şansa News reprezentantul SOR Buzău Gabriel Benescu.  Pregătiri de iernat și cuibărit s-au realizat și cu ajutorul elevilor de la Colegiul Național Eminescu, care alături de profesoara de franceză Fetic Mirabela, au achiziționat două hrănitori, una amplasată la Eminescu și una în Crîng. Pe lîngă achiziționare, elevii s-au implicat activ la monitorizarea perioadei de cuibărire timp de 8 săptămîni.  Iar acum două săptămîni, cam la începutul lunii septembrie, aceeași elevi s-au ocupat de curățirea, întreținerea și pregătirea pentru iarnă a cuiburilor artificiale deja instalate în Crîng de SOR, încă de anul trecut. 

Sursă galerie foto: Facebook.com/Benescu Gabriel


Etichete: inimoși |  oamenii |  Păsărilor
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU