03 [NOV 15] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 03 noiembrie 2015

Părintele Milea, alături de victimele tragediei din club 'Colectiv'

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
16 voturi 3430 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro


Părintele Mihail Milea se roagă pentru tinerii care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la Bucureşti, dar şi pentru cei răniţi. Preotul a transmis un mesaj de solidaritate: 

“La auzul acestei tragedii umane petrecută zilele acestea în Bucureşti m-am gândit cu durere cât de repede se poate muri la o vârstă tânără!
 Sufletul din mine plânge pentru ei, cât şi pentru nemângâiaţii lor părinţi, arşi la inimă de durerea copiilor lor.
 Am lăcrimat şi am oftat deoarece eu, ca preot ortodox, n-am făcut mai mult decât trebuia, ca să nu se întâmple această scenă apocaliptică: să cadă foc de sus peste aceşti tineri plini de viaţă în ei. Ca preot, trebuia ca împreună cu alţi slujitori ai Bisericii să-i convingem, tot timpul, pe aceşti tineri, cât şi pe alţii ca ei, că nu au ce căuta în astfel de locuri întunecoase, insalubre, lipsite de lumina credinţei în viaţa veşnică.
Locul tinerilor este în mijlocul naturii lui Dumnezeu care ne ocroteşte de tot ce este rău. Să-i învăţăm pe tineri să iubească lumina zilei, să danseze în aer liber şi să asculte melodii frumoase, aducătoare de linişte şi de bucurie interioară.
 Biserica Ortodoxă nu este împotriva relaxării. Orice distracţie trebuie făcută însă cu discernământ, cu înţelepciune şi cu credinţă, aşa cum îi place lui Dumnezeu. 
 Ca preot sunt alături de toţi aceşti tineri plecaţi dintre noi. Eu nu-i judec pentru sfârşitul lor. Îi compătimesc; puteau fi copiii mei, rudele mele. Durerea mea este aceeaşi pentru oricine ar fi în această situaţie.
 Ca preot sunt obligat sufleteşte să mă rog pentru cei care au plecat dintre noi, dar şi pentru cei care au mai rămas în viaţă, în spitale cu trupurile cicatrizate. Această tragedie ne arată încă o dată cât de scumpă e sănătatea şi viaţa pe care nu le poţi cumpăra cu bani. Viaţa trebuie preţuită cât o avem ca dar de la Dumnezeu!
 Ca preot plâng alături de toţi părinţii care au gustat acest pahar amar al suferinţei tragice pentru copiii lor înlăcrimaţi.
 Catedrala copiilor "Sf. Sava" din Buzău este locul unde îi pomenim, zilnic, în rugăciune, pe toţi copiii din lumea întreagă, care aşteaptă de la noi iubire sfântă.
Preot prof. Milea Mihail - preşedintele Fundaţiei pentru Copii Sf. Sava de la Buzău”Etichete: alături |  Milea |  Părintele |  tragediei |  victimele
Voteaza articolul: bun: 16  |  slab: 0   16

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU