12 [IUN 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 12 iunie 2014

Parcă mai e o speranţă! Soluţii pentru angajarea absolvenţilor

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1113 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

">Mii de tineri buzoieni vor ieşi de pe băncile şcolilor în câteva săptămâni. Inevitabil, mulţi se vor întreba „Şi acum, încotro?”. Se ştie bine că tinerii fără experienţă în câmpul muncii sunt o categorie defavorizată la angajare, dar un imbold ar putea fi dat de ajutoarele de minimis care sunt acordate firmelor interesate să angajeze absolvenţi. Cererile pentru astfel de ajutoare au putut fi depuse până miercuri.


Banii acordaţi sub formă de ajutor vor fi de 900 de lei pentru fiecare loc de muncă pe care a fost încadrat un absolvent de liceu, şi de 1300 de lei pentru fiecare absolvent de facultate angajat. Subvenţiile se acordă pe o perioadă de la 6 luni la un an.


"Nu doar în România, ci la nivelul întregii Uniuni Europene, șomajul în rândul tinerilor este o problemă concretă, care are nevoie de soluții imediate… Ministerul Fondurilor Europene acordă subvenții, în funcție de mărimea firmei, pentru a acoperi salariile necesare pentru angajarea tinerilor absolvenți. Astfel firmele pot primi subvenții pentru minim 3 și maximum 15 angajați dar, ceea ce este și mai important, este faptul că aceste firme vor putea angaja numai tineri absolvenți promoția 2014 care se afla la primul loc de muncă"  a comentat Ionela Dobrică, subsecretar de stat Ministerul Societăţii Informaţionale.


Beneficiarii subvenţiilor vor avea şi obligaţii. Ei vor trebui să menţină posturile nou create prin angajarea tinerilor o perioadă de timp cel puţin egală cu cea pentru care au primit banii europeni.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU