08 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 08 martie 2017

Parc şi ceainărie în curtea Arhiepiscopiei

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1121 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei va inaugura, cel mai probabil pînă la sfîrşitul anului, un parc şi o clopotniţă  la parterul căreia va funcţiona o ceainărie. Obiectivele fac parte dintr-un ansamblu destinat publicului, situat în curtea Arhiepiscopiei, a cărui construcţie este în plină desfăşurare. 

Parcul, deschis publicului va avea şi anumite reguli pe care cei care îl vor vizita, trebuie să le respecte. Ioan Şolea, noul purtător de cuvînt al Arhiepiscopiei spune că parcul va avea un program de funcţionare, dar şi că nu va fi permis accesul cu animale de companie: „Clădirea care se construieşte în faţă este un proiect mai amplu care a fost gîndit într-un complex. O să fie amenajat în cele din urmă un parc, care va avea destinaţie publică, nu în sensul în care va fi oferit Primăriei, ci în sensul în care va fi deschis publicului. Va fi amenajat şi un loc de joacă pentru copii, va avea un program de funcţionare bineînţeles. Clădirea va fi clopotniţa Catedralei Arhiepiscopale şi va avea şi o cofetărie la parter şi o librărie. Va fi un fel de librărie-ceinărie, un loc de întîlnire al tinerilor, probabil ceva lansări, probabil conferinţele de presă o să le ţinem tot acolo cînd va fi inaugurată. Deci este tot un pas spre deschidere”. Reprezentanţii Arhiepiscopiei mai spun că amenajarea parcului nu este o chestiune tocmai simplă fiind vorba de o arhitectură peisagistică ce implică plantarea unor arbori. 


Piatra de temelie a noii construcții a fost sfințită în luna iulie a anului trecut. Încă de atunci, a fost luată decizia ca, pe lîngă parcul în care buzoienii să găsească un loc bun pentru plimbare și relaxare, să fie amenajate și spații ce vor putea găzdui lansări de carte, ateliere de creație pentru copii sau întîlniri cu personalități ale vieții publice. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei speră ca proiectul să se finalizeze anul acesta. 


Etichete: Arhiepiscopiei |  ceainărie |  curtea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU