15h 04' ACTUALITATE Buzau
Duminică, 21 august 2016

Pădurea Crîng, prilej de acuze interesante.Vezi aici lamuririle lui Toma(update)

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 1732 vizualizari 2 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [15:04] 26 AUG 2016 › Primarul Constantin Toma a postat vineri pe pagina sa oficiala de FB un text princ care aduce lamuriri asupra intentiei anuntate de preluare  de catre municipalitate a intregii Paduri Cring
 Pentru cei care încă pot crede în vorbele celor care susţin că vântur doar o bucată de hărtie în problema Crângului, vă supun atenţiei documentul. Un act oficial al Statului Român, votat de Adunarea Deputaţilor şi de Senat, promulgat de regele Carol I la 9 aprilie 1881, în timpul guvernului IC Brătianu care era în acea clipă atât prim-ministru, cât şi ministru de finanţe. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial Nr.15 din 1881, la data de 19 aprilie (1 mai pe stil nou) 1881. Iată şi textul exact al legii, aşa cum a fost el consemnat în document:
"Art.1. Statul recunosce primăriei urbei Buzeu dreptul de proprietate asupra pădurei numită Crângul, situată în marginea oraşului Buzeu, cu condiţiune ca pentru tot-d'a-una să serve ca loc de preumblare şi înfrumuseţarea oraşului.
Procesul intentat de Stat contra primăriei pentru revendicarea pădurei în cestiune rămâne stins.
Art.2. Administraţiunea domenielor şi a pădurilor Statului, prin înţelegere cu primăria Buzeu, va fixa şi va împietri hotarele acestei păduri, prin punctele extreme ale periferiei sale, conform posesiunei actuale."

Cât priveşte scenariile privind intenţiile mele sau ale Primăriei în privinţa viitorului Crângului - ba de defrişare, ba de construire de cine ştie ce ansambluri rezidenţiale şi alte presupuneri aberante - în cazul în care Municipiul va reintra în dreptul său de proprietate asupra întregii întinderi, ele sunt făcute doar cu măsura celor care, probabil, chiar aşa ar proceda dacă ar fi acum în locul meu.

Dar eu nu m-am angajat în dificila misiune pe care o am acum, ca să ajung să rămân în memoria oamenilor drept cel care a tăiat Pădurea Crâng! Dimpotrivă! Vreau să fiu amintit, printre altele, atât cât voi fi amintit, drept Primarul care a redat Buzăului şi buzoienilor ceea ce era al lor de drept! Aşa cum a fost şi intenţia iniţială a celor care au făcut Legea de la 1881!UPDATE [21:07] 21 AUG 2016 ›
Primul care a reacţionat în disputa iscată a fost viceprimarul Ionuţ Apostu care l-a atacat pe deputatul Mocanu pe contul personal de facebook. Apostu precizează că atitudinea parlamentarului de Buzău Adrian Mocanu, demonstrează tupeu atunci cînd vorbeşte despre "prăduitul banilor publici şi despre Parcul Crîng". 

Iată postarea: "Cât tupeu să ai tu, Adrian Mocanu, să vorbești de prăduit bani publici și de parcul Crâng???
Tu, care te-ai întors din concediul de lux de pe Riviera Franceză și Saint Tropez sponsorizat de tăticu' din banii "ascunși" de la Maternitate pentru care a și fost condamnat la închisoare! Mai bine rămâneai la plajă acolo! Nu era nicio pierdere pentru buzoieni!"Vara, pe cale să treacă, a fost o perioadă de mari mişcări pe eşicherul politic buzoian. De pildă, zvonurile şi informaţiile privind trecerea deputatului Adrian Mocanu de la preşedinţia P.S.Ro la şefia P.M.P., filiala judeţeană, au căpătat concreteţe.    

Astfel, duminică, deputatul Adrian Mocanu a transmis presei un comunicat în calitate de preşedinte al P.M.P. Buzău care însă nu explica şi ce s-a întîmplat cu P.S.Ro. Comunicatul de presă are drept subiect suspiciunea  deputatului Mocanu în legătură cu intenţia anunţată a actualului edil-şef al Executivului din Palatul Comunal, primarul Constantin Toma, în legătură cu preluarea de către municipalitate a întregii Păduri a Crîngului. 

Adrian Mocanu suspectează că preluarea ar fi o afacere care ar afecta patrimoniul buzoienilor. Concret, în comunicatul respectiv, Mocanu arată, între altele că: „(...) P.M.P., prin acţiunile consilierilor săi municipali şi prin orice alte mijloace politice şi administrative necesare, va bloca orice demers dubios prin care P.S.D. şi Toma Constantin vor încerca schimbarea statutului juridic al Crîngului, aşa cum a anunţat acesta din urmă. Crîngul este unul din simbolurile oraşului nostru, are o valoare patrimonială inestimabilă pentru buzoieni (...)”. 

Totodată, deputatul Mocanu a mai zis că: „(...) În campania electorală, atît P.S.D., cît şi dumneavoastră, personal, aţi promis modernizarea oraşului, condiţii mai bune pentru buzoieni şi respectarea legii. În nici un caz punerea pe butuci a oraşului şi angajarea la bănci a patrimoniului public pentru obţinerea de beneficii personale (...)”. 

Luarea de poziţie a noului preşedinte al P.M.P. este pricinuită, posibil, de declaraţia primarului Toma care spunea,recent, că a făcut demersuri către mai multe instituţii pentru readucerea întregii Păduri a Crîngului în proprietatea buzoienilor:  
„Acest parc este al Buzăului, mai ales că noi trebuie să avem 26 de metri pătraţi, spaţiu verde pe cap de locuitor şi în momentul acesta avem doar în jur de 14 metri. Acest loc ne-ar ajuta foarte mult în echilibrare şi această balanţă care este obligatorie şi urmărită de U.E şi Ministerul Mediului. Va fi benefic şi din punct de vedere al capacităţii de împrumut a Buzăului, în sensul că oraşul se va capitaliza puternic, iar gradul de îndatorare va arăta mult mai mic, în timp, pentru că dacă sînt 180 de hectare şi ar mai fi 10.000 de hectare, vă daţi seama că Buzăul se va capitaliza cu circa 180 de milioane de euro, ceea ce n-ar arăta deloc rău pentru finanţele publice buzoiene. N-ai banii aceştia cash, dar te sprijină în demersurile tale pentru a reuşi să arăţi că ai poziţie financiară bună şi te ajută şi-n relaţia cu BERD, cu băncile în general, dar şi cu restul instituţiilor care finanţează, U.E. Banca Mondială şi celelalte”, a mai explicat primarul Constantin Toma.Etichete: acuze |  Crîng |  interesante |  prilej |  Pădurea
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nasu mare
22 august 2016
Războiul finilor lu' Boscodeala. Ambii l-au trădat pe condamnat si o fac pe oamenii politici pricepuți în administrație. Doi fripturisti pafaristi. Mocanu, un vagabond care vrea cu orice preț să mai ia un mandat si se baga in seama , dandu-se interesat de soarta Crângului si a buzoienilor; Apostu, un Dinu Păturică , învârtit după interes, dat de partea lui Toma, pe care îl ascultă orbește si ii executa orbește ordinele aberante. Doi ciumegi caraghiosi.
Lorena
22 august 2016
Toma scăpând de toți mafioții din partide ,psd,pnl,pmp,alde,Pele interlopul din cârciumă lui tescaru .Fa un referendum !


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU