15 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 15 octombrie 2019

Orban, desemnat premier. Reacția liderului PSD Buzău, Marcel Ciolacu

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3248 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost nominalizat, marți seară, de către președintele Klaus Iohannis pentru postul de premier. In termen de 10 zile, Orban trebuie să prezinte  lista Guvernului pentru a obţine votul de învestitură al Parlamentului. 

”Am decis să desemnez următorul prim-ministru în persoana domnului Ludivic Orban, preşedinte PNL, cel mai mare partid din Opoziţie, promotorul principal al moţiunii. Aşa este democratic corect, aşa se va întâmpla”, a declarat preşedintele.
Proiectele anunţate de Orban sunt: refacerea echilibrelor economice, restructurarea amplă a aparatului guvernamental, readucerea competenţei şi profesionalismului în funcţionarea instituţiilor şi digitalizarea administraţiei, acordarea unei atenţii serioase a obiectivelor de investiţii, în transport, sănătate, educaţie şi celelalte, consolidarea parcursului european al României, în conformitate cu pactul pe care PNL l-a semnat la iniţiativa preşedintelui şi respectarea tuturor rigorilor statului de drept, respectarea libertăţilor cetăţenilor, respectarea justiţiei, readucerea instituţiior în slujba cetăţeanului.
”Am încredere în toţi partenerii care au fost alături de noi şi sunt convins că vom găsi discernământ, deschidere şi interes pentru servirea cetăţeanului pentru că orice zi în întârzierea înseamnă menţirenea PSD la putere”, a subliniat Orban.  

La scurt de la nominalizarea lui Orban pentru postul de premier, preşedintele Camerei Deputaţilor, lider al PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va participa la şedinţa de învestitură a noului guvern doar dacă partidele din opoziţie vor asigura cvorumul, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla social-democraţii considerând că "nu are rost" să participe. Ciolacu spune că PSD menţine decizia de a nu vota Guvernul propus de Ludovic Orban, dar şi că nu se va ajunge la alegeri anticipate.
"La Constituţie scrie foarte clar: termenul premierului desemnat să vină în faţa Parlamentului este de zece zile. La Parlament o să convocăm Birourile Permanente Reunite pentru o discuţie cu premierul desemnat şi vom face calendarul. Noi am avut la Camera Deputaţilor şi un vot, cu colegii din Camera Deputaţilor. este şi o decizie discutată în Comitetul Executiv, sub nicio formă PSD-ul nu votează un guvern al actualei puteri, mai mult, în orice democraţie, oriunde în lumea asta unde există democraţie, majoritatea asigură cvorum. În cazul în care majoritatea actuală formată din cele cinci partide vor asigura cvorumul, vom participa şi noi la şedinţă. Nu asigură cvorumul, nu are rost să participăm. Dacă va exista cvorum, vor participa şi parlamentarii PSD. Nu va exista cvorum, înseamnă că nu există o majoritate, cvorumul este dat de acelaşi număr de 233 de parlamentari care au trecut şi moţiunea de cenzură, minimum", a spus Marcel Ciolacu, marţi, la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că Ludovic Orban este premierul desemnat.
  "Cu certitudine nu se va ajunge la alegeri anticipate. Nu vor fi alegeri anticipate, cunoaştem toţi Constituţia, ştim când se ajunge la alegeri anticipate, nu este nicio problemă în cazul în care nu există cvorum la învestitură", a mai spus liderul PSD Buzău. 
 


Etichete: Buzău |  Ciolacu |  desemnat |  liderul |  Marcel |  Orban |  premier |  spune
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU