25 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 25 noiembrie 2019

Buzăul, din nou, fără apă caldă și căldură. Se montează un ventilator la PT4

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3782 vizualizari 0 comentarii

4000 de apartamente din Buzău nu vor beneficia luni de apă caldă și căldură.  Cazanul de la PT 4 Dorobanți, care produce agent termic pentru mare parte dintre locuințele rămase branșate la sistemul centralizat,  este oprit pe tot parcursul zilei. Măsura este necesară pentru a se putea monta ventilatorul care va reduce zgomotul provocat de cazanul cu care se produce agent termic.

Afectate vor fi apartamentele, instituțiile și unitățile școlare racordate la sistemul centralizat de încălzire care primesc căldură de la cazanul amplasat la punctul termic 4. Sunt circa 4000 de apartamente, școli, grădinițe, instituții, din Dorobanți 1 și 2, Unirii, Bălcescu, Crâng, unde nu va fi nici apă caldă și nici căldură pe parcursul zilei. 
Situația este generată de o serie de lucrări care au loc la PT 4. Muncitorii au în plan, la început de săptămână, montarea unui ventilator la cazanul care produce agent termic, în vederea reducerii zgomotului, aspect semnalat în nenumărate rânduri de familiile care locuiesc în zona Dorobanți.
”În această dimineață e programat ca ventilatorul care a fost achiziționat pentru diminuarea zgomotului să se instaleze la cazanul de la PT 4 Dorobanți. Sunt echipele acolo, cazanul a fost oprit în timpul nopții pentru a se răci, sperăm ca cel târziu pe seară să fie rezolvată problema, să reluăm furnizarea agentului termic.”, a declarat pentru șansanews.ro, directorul Ram Buzău, Aurel Gubandru.  
Conducerea RAM speră ca lucrurile să revină la normal la orele serii, însă și atunci caloriferele se vor încălzi treptat, fiind nevoie de câteva ore pentru ca temperatura să ajungă la nivelul optim pentru a asigura confortul necesar în locuințele buzoienilor
În municipiul Buzău, mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire circa 8500 de apartamente, dintre care aproximativ 4000 primesc căldură de la  cazanul de la PT 4 Dorobanți.Etichete: Buzăul |  caldă |  căldură |  Orașul |  pinguinilor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU