25 [APR 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 25 aprilie 2017

Olimpiada naţională de istorie, organizată la Buzău

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 4644 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Ministerul Educaţiei Naţionale și Inspectoratul Școlar Judeţean Buzău organizează etapa națională a olimpiadei de istorie perioada 24-28 aprilie. La această ediție a olimpiadei, participă 208 elevi, din clasele VIII-XII, și 42 de profesori însoțitori din toată țara. Comisia centrală este alcătuită din 30 de membri, cadre didactice din învățămîntul preuniversitar și universitar. Președintele Comisiei Centrale este prof. univ. dr. Călin Felezeu, Prodecan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș Bolyai, Cluj, iar președintele executiv este prof. dr. Doru Dumitrescu, inspector general MEN din România.

Potrivit programului anunţat de IŞJ Buzău, sosirea participanților este programată luni, 24 aprilie, începînd cu ora 9, cînd vor fi întîmpinați în gara din Buzău, cu un mesaj de bun venit. Festivitatea de deschidere a olimpiadei va avea loc luni, ora 17, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. Marți, 25 aprilie, ora 10, se va desfășura proba scrisă la Colegiul Național BP Hasdeu, Buzău. Rezultatele probei scrise vor fi afișate joi, 26 aprilie. În aceeași zi, sînt programate depunerea și rezolvarea contestațiilor, urmînd ca rezultatele finale să se afișeze joi, 27 aprilie, ora 18.

Vizite la Arhiepiscopie şi la Divizia 2 Infanterie Getica

Elevii şi profesorii participanţi vor avea ocazia să descopere importante obiective turistice din judeţul Buzău, în timpul excursiei de miercuri, 26 aprilie, şi din oraşul Buzău, pe data de 27 aprilie. Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a lansat invitația de a vizita complexul muzeal și Palatul Episcopal, unde Înaltpresfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, le va dărui cărți tuturor participanților. Joi, 27 aprilie, între orele 10 și 11, elevii participanți sînt invitați la Comandamentul Diviziei 2 Infanterie Getica. Festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 28 aprilie, ora 10, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. Pe lîngă premiile și diplomele oferite de Ministerul Educaţiei, se vor acorda și alte premii speciale.Etichete: Buzău |  istorie |  naţională |  Olimpiada |  organizată
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Gheorghe
26 aprilie 2017
Ori e joi ,ori e 26 aprilie...


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU