04 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 04 iunie 2019

OFICIAL! Preşedinţii de C.J., aleşi direct de cetăţeni

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 1943 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
OFICIAL! Preşedinţii de consilii judeţene, aleşi direct de cetăţeni.Președinții de Consilii Județene să fie aleși prin vot direct. Este ceea ce urmărește Guvernul care a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru modificarea legii. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că odată modificată legea, preşedintele Consiliului Judeţean va fi ales din nou prin vot direct de către cetăţeni, așa cum se întâmpla în anii trecuți. Premierul susţine că acest lucru va da mai multă legitimitate şi responsabilitate preşedinţilor care vor pune în practică strategiile pentru care cetăţenii i-au ales. Preşedintele Consiliului Judeţean nu trebuie să facă obiectul negocierilor între partide”, a declarat premierul care a adăugat că  Ordonanța a fost aprobată la solicitarea președinților de Consilii Județene.

De partea cealaltă, preşedintele Klaus Iohannis a criticat demersul Guvernului. Șeful statului consideră că prin adoptarea Ordonanței privind alegerea şefilor de Consilii Judeţene prin vot uninominal, PSD arată că nu a înţeles nimic din rezultatul  alegerilor eruoparlamentare. Mai mult, președintele spune că modificarea legii reprezintă de fapt o concesie pe care premierul Viorica Dăncilă vrea să o facă în faţa baronilor PSD, în încercarea de a le câştiga sprijinul.

 În prezent, președinții Consiliilor Județene sunt numiți de către consilierii județeni, în urma negocierilor dintre partide.

 Etichete: aleşi |  cetăţeni |  consilii |  direct |  judeţene |  OFICIAL |  Preşedinţii
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU