07 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 07 octombrie 2014

Obsedatul sexual care ataca femeile în scara blocului, condamnat. Vezi aici cât a încasat

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1698 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Ducu Raţă, obsedatul sexual care a fost arestat în primăvară după ce a agresat o tânără în scara unui bloc, a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare. În acelaşi timp judecătorii au hotărât ca individul ce are la activ mai multe tentative de viol să urmeze, în perioada detenţiei un tratament medical de specialitate, „până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.”
Raţă care în momentul comiterii faptei era elev la un liceu din Buzău a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Poliţiştii i-au pus cătuşele după ce o tânără în vârstă de 24 de ani a reclamat că a fost victima unei tentative de viol. La cîteva ore după producerea evenimentului, Ducu Raţă a fost reţinut şi dus pentru primele declaraţii în faţa procurorilor. Ulterior instanţa a decis ca el să fie cercetat şi judecat sub control judiciar.

Judecătoria Buzău a pronunţat, recent, după două amânări hotărârea de condamnare prin care Ducu Raţă are de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea şi este obligat să-I plătească victimei daune morale în valoare de 20 000 de lei. Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.Hotărârea de condamnare pronunţată de Judecătoria Buzău:

 
“În baza art. 219 alin.1 din Noul Cod pen., art. 396 alin.10 din Noul Cod de proc. pen., condamnă inculpatul R.D.la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală ( din data de 23.03.2014) şi interzice acestuia, ca pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,d,f (dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a alege; dreptul de a fi tutore sau curator) din Noul Cod pen., pe o perioada de 1 an, după executarea pedepsei închisorii. În baza art. 65 alin.1 din Noul Cod pen., interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,d,f (dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a alege; dreptul de a fi tutore sau curator) din Noul Cod pen., de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. In baza art. 72 din Noul Cod pen., deduce din durata pedepsei aplicate perioada reţinerii şi arestării preventive, de la 24.03.2014 si 25.03 2014 la 21.05.2014. În baza art. 109 Noul Cod pen., cu ref. la art.245-246 şi art. 566 alin.3 Cod proc. pen., obligă provizoriu inculpatul la tratament medical de specialitate, pâna la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, tratament care se va efectua în timpul executării pedepsei închisorii. În baza art. 397 , cu referire la art. 19 Cod proc.pen., şi la art. 1349, 1357, 1372, 1381, 1382, 1385, 1386 Cod civ., obligă inculpatul la despăgubiri către partea vătămată Sava Adriana, în sumă de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. În baza art. 276 Cod procedură penală, obligă inculpatul către partea vătămată a sumei de 600 lei, cheltuieli judiciare efectuate de aceasta. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 250 lei, cheltuieli judiciare. In baza art. 7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în S.N.D.G.J. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.”
 

Etichete: ataca |  încasat |  blocului |  condamnat |  femeile |  Obsedatul |  scara |  sexual
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU