29 [MAI 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 29 mai 2014

O tradiţie cu efect Placebo. Vezi aici despre ce este vorba!

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1191 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
O tradiţie cu efect Placebo

Sărbătoare mare, astăzi, pentru creştinii ortodocşi. Lăcaşurile de cult au fost astăzi pline de credincioşi veniţi la slujba oficiată cu prilejul sărbătorii Înălţării Domnului.  Este ziua în care Iisus li s-a arătat pentru ultima dată ucenicilor săi, pe Muntele Măslinilor, încredințându-i de puterea Sa. A mâncat alături de ucenicii săi, apoi s-a Înălțat la cer.

 

 

 

În tradiția creștină, de Înălțare, la biserică se împart frunze de nuc. Se spune că Mântuitorul le-ar fi purtat în momentul Înălțării, iar frunzele împărțite în această zi au puteri tămăduitoare pentru durerile de spate. Ele sunt apoi puse la loc de cinste, la icoană.

 

 

 

Tot de Înălţare, femeile trebuie să dea de pomană celor săraci pentru sufletele rudelor decedate. Se împart în special vin, pâine şi ceapă verde.

 

 

 

Tot de Înălțare pot fi împărțite însă și ouă roșii cu cozonac, pregătite special pentru această ocazie. În popor se mai spune că aceia care mor în ziua de Înălțare ajung direct în Rai, la fel ca cei care pleacă la cele veșnice în Săptămâna Luminată.

 

 Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU