08 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 08 aprilie 2020

O importantă firmă din Buzău își trimite parte din oameni în șomaj tehnic

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3182 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Romcarbon Buzău, producător de ambalaje din plastic, a anunţat că 98 dintre angajaţii săi au intrat în şomaj tehnic pe perioada lunii aprilie. Decizia este urmare a crizei care a fost declanșată odată cu apariția noului coronavirus, potrivit News.ro.   

"Romcarbon informează acţionarii/investitorii cu privire la faptul că evoluţia epidemiologică internaţională determinată de răspândirea coronavirusului SARS–coV–2 la nivelul statelor din Vestul si Sud-Estul Europei, unde state precum Germania, Franţa, Suedia, Spania, Olanda, Belgia, Italia, Bulgaria, Polonia, Serbia Moldova, Ungaria, în care societatea are interese comerciale semnificative, au luat măsuri drastice, inclusiv închiderea tuturor acelor activităţi care nu erau esenţiale, a cauzat o reducere a volumului comenzilor în sectorul Compounduri şi Polimeri reciclţi şi într-o mai mică măsură în sectorul de Prelucrare a maselor plastice. Aşadar, în considerarea necesităţii de a limita efectelor mai sus menţionate, ale pandemiei de coronavirus SARS–coV–2 asupra unora dintre sectoarele de activitate ale societăţii, coroborat cu posibilitatea aplicării dispoziţiilor art.XI din OUG nr.30/2020, modificată, s-a luat decizia optimizării activităţii în sectoarele amintite prin aplicarea măsurii trimiterii în şomaj tehnic, pe parcursul lunii aprilie, a unui număr mediu 98 de salariaţi din totalul salariaţilor angajaţi de societate", arată un anunţ transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Reprezentanţii Romcarbon spun că celelalte sectoare de activitate ale societăţii, în special cel producător de ambalaje destinate industriei alimentare, funcţionează în paramentri normali şi că împreună cu furnizorii şi clienţii săi urmăresc permanent situaţia/evoluţia epidemiologică internaţională şi colaborează cu aceştia în vederea adaptării la evoluţia zilnică.

"Lucrăm/depunem diligenţele necesare pentru asigurarea materiilor prime necesare producţiei şi pentru asigurarea pe cât posibil a fluxului normal al producţiei şi livrărilor", precizează compania.

Romcarbon are aproximativ 900 de salariaţi şi puncte de lucru operaţionale la Bucureşti, Ştefăneşti şi Iaşi, potrivit site-ului companiei. În 2019, Romcarbon a avut o cifră de afaceri de 185,7 milioane lei şi un profit net de 319.165 lei.

 Etichete: Buzău |  șomaj |  firmă |  importantă |  oameni |  parte |  tehnic |  trimite
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU