23 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 23 ianuarie 2018

O elevă de 12 ani a fost bătută crunt în microbuzul școlar

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 3037 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Şcolile au devenit extrem de periculoase pentru elevi, fapt dovedit de numărul tot mai mare al incidentelor petrecute chiar în sălile de clasă şi în afara lor, incidente care îi au ca protagonişti pe elevi şi dascăli deopotrivă. Un astfel de incident a avut loc la Şoala Fundeni-Zărneşti zilele trecute. Incidentul a fost filmat de un alt elev, iar înregistrarea trimisă familiei victimei. Șoferul spune că și-a dat seama că a fost o altercație în microbuz abia după ce majoritatea copiilor au coborît iar fata bătută a rămas întinsă pe podea. Părinții fetei bătute în microbuz au mers cu poliția la școală şi au de gînd să meargă şi mai departe pentru a-şi găsi dreptatea. Directorul școlii spune că elevul care şi-a agresta colega are o problemă şi nu se află la prima abatere.

 

A ajuns desfigurată acasă

 

O elevă de la Școala din Fundeni-Zărnești  a fost pur şi simplu călcată în picioare lovită de un coleg de-al său, chiar în microbuzul cu care se întorceau împreunăde la şcoală.  A fost bătută cu pumnii, trîntită la podea pe fondul entuziasmului manifestat fără rezerve de ceilalţi colegi ai lor, care au încurajat tot timpul bătaia. În tot acest timp, şoferul s-a arătat nepăsător.

Ajunsă acasă desfigurată şi cu răni vizibile, fata le-a povestit părinţilor prin ce a trecut şi că incidentul s-a repetat, de fapt, de această dată mult mai violent, colegul său fiind un elev problemă, care ar mai fi bătut-o de cîteva ori pînă acum, și tot în microbuzul școlar.

 

Conducerea promite că va lua măsuri

 

 

Părinţii fetei au ajuns luni cu poliţia la şcoală, moment în care conducerea şcolii a demarat o anchetă în acest sens. ”Am auzit că a fost o încercare să agreseze eleva respectivă. După ce am aflat, au fost înștiințați inclusiv părinții elevului bătăuș să vină la școală și să ia măsuri. Nu se pune problema exmatriculării ci copilul trebuie să fie conștientizat că nu trebuie să facă aces lucru, ci trebuie să fie consiliatpsihologic”, a declarat în mass media  Alexandru Constantin, directorul Școlii din Fundeni – Zărnești, care a recunoscut că elevul respectiv nu se află la prima abatere dar, cu toate acestea, nu i s-a scăzut pînă acum nota la purtare.  El recunoaște că nu mereu sunt însoțitori în microbuzele școlare, așa cum cere legea, și de aceea a fost posibilă producerea incidentului, de vineri după-amiază.Etichete: bătută |  crunt |  elevă |  școlar |  microbuzul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU