11 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 11 iulie 2014

O boală aproape banală, fatală lui Sorin Şaguna. Uite de ce! VIDEO

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2986 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
O boală aproape banală, fatală lui Sorin Şaguna. Uite de ce!

Trupul firav l-a trădat! Aceasta este explicaţia în cazul morţii actorului Sorin Şaguna, răpus, la numai 25 de ani, de o boală infecţioasă: toxoplasmoza.


Degeaba s-au luptat doctorii cu maladia, degeaba s-a luptat şi Sorin, căci organismul său a fost prea slab ca să reziste în faţa bolii. Sau, poate, Dumnezeu l-a vrut la el, aşa cum îşi spun acum resemnaţi membrii familiei dar şi prietenii care l-au pierdut pentru totdeauna.Trupul plăpând al tânărului actor nu a răspuns la nici unul dintre tratamentele pe care le-au încercat, timp de trei luni, medicii, unii dintre ei reputaţi specialişti din Europa şi de peste Ocean.


Toxoplasmoza, boala care l-a ucis pe tânărul actor într-un moment în care lumea abia i se deschidea, i-a provocat paralizia. Tratamentul obişnuit nu a putut fi administrat pentru că tânărul a făcut alergie la substanţele din antibioticele administrate. Mai apoi, medicii şi familia au făcut eforturi uriaşe pentru a aduce un medicament foarte rar care au sperat că îl va salva, dar trupul lui Sorin a reacţionat similar, respingând substanţele active. Trei luni şi 8 zile a durat agonia, iar marţi spre miercuri noaptea Sorin Şaguna s-a stins, sub privirile neputincioase ale celor care au încercat să-l ajute.


Toxoplasmoza este o boală care, în cazul organismelor cu imunitate bună, poate fi asimptomatică. Afecţiunea este provocată de un parazit care afectează cam 50% din populaţia lumii, şi care poate fi luat prin contact cu materii fecale de pisică, prin pământ contaminat sau prin carne gătită inadecvat.


Trupul neînsufleţit al actorului Sorin Şaguna este la Buzău, la capela Cimitirului Dumbrava, iar funeraliile vor avea loc sâmbătă, tot la Cimitirul Dumbrava.


În memoria lui Sorin Şaguna, postul public de televiziune difuzează vineri, de la ora 11,00, pe canalul TVR 2, piesa de teatru „O noapte furtunoasă”, pusă în scenă anul trecut, în studiourile televiziunii publice. Jucând rolul lui Spiridon, alături de profesorul său Florin Zamfirescu, Sorin Şaguna a făcut în acest spectacol un rol care i-a pus în valoare talentul actoricesc.Etichete: boala |  firav |  organism |  toxoplasmoza |  Sorin Saguna
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU