11 [IUN 13] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 11 iunie 2013

Număr ridicol de tichete RABLA

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
1 vot 1305 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Programul "Rabla", de înnoire a parcului auto, a debutat în acest an la Buzău cu stîngul. Nici măcar 100 de tichete nu au fost distribuite societăţilor autorizate de către Administraţia Fondului de Mediu, motiv de supărare pentru clienţii care ar fi vrut să-şi achiziţioneze un autoturism nou în baza voucherului în valoare de 6.500 de lei. 

Dacă o parte dintre firmele de colectare a autoturismelor uzate au primit tichetele respective, alţii nici măcar nu ştiu cum arată. Chiar dacă de luni a început prima etapă a programului, înscrierile clienţilor au fost făcute încă de la începutul anului, astfel încît tichetele s-au epuizat din start. Pentru a participa la Programul "Rabla", 16 societăţi comerciale din judeţul Buzău au depus dosare de autorizare la Administraţia Fondului de Mediu. 

În urma anchetelor, doar 10 firme au primit aviz favorabil. În prima etapă, pentru punctele de lucru autorizate, au fost alocate doar cîteva zeci de vouchere, în valoare de 6.500 de lei, insuficiente avînd în vedere cererea clienţilor.

Avînd în vedere numărul insuficient de tichete alocate judeţului Buzău, nemulţumirile clienţilor nu au întîrziat să apară. În timp ce unele dintre societăţile comerciale nu au intrat încă în posesia voucherelor respective, altele le-au şi epuizat. Asta pentru că lista de aşteptare a fost întocmită încă de la începutul anului, iar repartizarea tichetelor s-a făcut pe principiul "primul venit, primul servit". 

Pentru Programul "Rabla 2013" au fost alocate în total 20.000 de vouchere de 6.500 de lei, valoarea acestora crescînd de la 3.800 de lei, cît a fost în anii precedenţi. Persoanele fizice care doresc să 
beneficieze de valoarea voucherului obţinut la casarea autovehiculului mai vechi de 10 ani se pot înscrie la unul din colectorii validaţi în program, a căror listă se regăseşte pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu.


Etichete: Program |  Tichete |  Vouchere |  Rabla
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU