17h 13' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 01 iulie 2016

Noul prefect,Aurelia Mitrea a depus jurămîntul

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
13 voturi 2965 vizualizari 5 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [17:13] 01 IUL 2016 ›
Noul prefect al judeţului Buzău, Aurelia Mitrea, şi-a preluat oficial funcţia. Ea a fost învestită în cadrul unei ceremonii care a avut loc astăzi. Noul prefect a făcut şi primele numiri: şi-a ales un director de cabinet a cărui prezenţă a luat prin suprindere şi a pus-o în dificultate pe Aurelia Mitrea, la momentul primelor declaraţii în faţa presei. 
Învestirea noului pefect de Buzău a avut loc, în jurul prânzului, în prezenţa unui reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne, dar şi a directorilor de instituţii descentralizate din Buzău. Aurelia Mitrea a admis că a avut emoţii la preluarea funcţiei de prefect al judeţului: „ Mă simt emoţionată, dar onorată şi plină de încredere. Activitatea care mă aşteaptă, sînt convinsă că este deosebită. Pentru moment, mi-aş dori să-mi fac o vedere de anasmblu asupra activităţii Prefecturii”
       
 Cine e noul sef de Cabinet

Aura Mitrea urmează să îşi stabilească o echipă de consilieri împreună cu care va lucra. Deocamdată, singura numire a făcut-o în postul de director de cabinet. Acest post a fost ocupat de un afacerist local Vasile ”Torel” Dinu, fost patron al unui sexy club din Buzău. Alăturarea acestuia de noul prefect care este căsătorit cu un preot a fost de natură să surprindă opinia publică, iar Aurelia Mitrea nu a ştiut să explice pe ce criterii a făcut alegerea pentru funcţia de director de cabinet: „Este un om capabil şi am hotărît să-l aleg în echipa mea. Cred că nu trebuie să dau o justificare. Criteriile care au stat la baza alegerii o să vi le comunic la momentul oportun. Acum v-am spus că va face parte din cabinetul meu şi cred că este de ajuns”

La depunerea jurământului de către Aurelia Mitrea a fost prezent şi fostul prefect, George Sava care a declarat că are regretul că nu şi-a încheiat anumite proiecte. „Este firesc să ai regrete pentru că erau multe proiecte în desfăşurare, altele, deja puseseră bazele. Eu sper ca noul prefect să înţelegă fenomenul pe care noi l-am desfăşurat în aceşti ani, să înţelegă că acele proiecte sînt doar pentru buzoieni, nu sînt în interesul nimănui altcuiva.”

Fostul prefect, care a avut un mandat de un an şi două luni, a adăugat că îşi va rezerva următoarea perioadă pentru rezolvarea unor chestiuni de familie şi apoi îşi va continua activitatea întrr-o altă instituţie publică din Buzău. 
Noul prefect Aurelia Mitrea are 48 de ani, este absolventă a Facultăţii de Metalurgie şi a Facultăţii de Management, mamă a doi copii şi soţie de preot. 


UPDATE [14:46] 01 IUL 2016 › Fostul prefect al judeţului, George Sava, i-a predat astăzi funcţia, oficial, Aureliei Mitrea, numită recent de Guvern, în cea mai înaltă funcţie de la Casa Albă. Învestirea a avut loc în cadrul unei ceremonii ce a fost organizată la sala „Ghe Filipescu” a Consilului Judeţean, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor şi a unui trimis al Ministerului de Interne. Noul prefect, Aurelia Mitrea, a depus jurămîntul şi a rostit un scurt discurs. Ea a declarat că fost surprinsă de numire, precizînd că decizia premierului Dacian Cioloş a avut la bază experienţa profesională ca funcţionar public, dar şi faptul că nu este membră a vreunui partid politic.  


Noul prefect al Buzăului, Aurelia Mitrea, va fi învestită oficial vineri la ora 12:00 la Sala "Dumitru Filipescu" a Consiliului Judeţean. Aurelia Mitrea, care va exercita funcția publică tot cu caracter temporar, prin detașare, este consilier superior la Casa Județeană de Pensii Buzău. Este căsătorită; soțul său este preot și are două fete. A studiat la Facultatea de Metalurgie din Bucureşti şi la Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Management.
 Etichete: Aurelia Mitrea |  Buzau |  prefect |  învestire
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 13   -13

Comentarii

Stripteusa
02 iulie 2016
Torel, sef de cabinet al prefectului!!! Traim intr un oras de cacao! Pana acum a dirijat stripteuse, acum mare sef la Prefectura! Cum dracu ajung toti mascaricii sa ne conduca?!
unul din lumea mare
02 iulie 2016
Tinerii frumosi si liberi. E tehnocrat.
unul din lume
03 iulie 2016
Nici macar nu mai e atat de tanar. Se vopseste de mai bine de 10 ani. Cat despre frumos, de gustibus.. ha ha ha
casa de pensii
03 iulie 2016
Doamne... De la ghiseu sa ajungi sa conduci un judet, dar traiasca tata popa care a investit banii enoriasilor in functia nevestii la PNL RUSINEEEEE, noi stim cine este acest personaj , mai nou prefectul judetului si ce poate ea!!!!
perfecta
03 iulie 2016
Pardon, prefecta. A facut deja curatenie in pozele decoltate sau cu picioarele la vedere de pe facebook? Potrivite alegeri pentru asa pozitie.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU